You are here

Τράπεζες: Φοροαπαλλαγή για επανεπένδυση των μερισμάτων

28/02/2002 11:09
Τα τρία μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα του τόπου, η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική θα ζητήσουν από τον υπουργό Οικονομικών και κατ’ επέκταση από την κυβέρνηση και τη Βουλή όπώς, ληφθεί πρόνοια στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης ώστε οι μέτοχοι που θα παίρνουν μέρισμα να απαλλάσσονται του φόρου.

Το αίτημα αυτό των τραπεζικών ιδρυμάτων καθίσταται ακόμη πιο αναγκαίο μετά την απόφαση του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου να εισηγηθεί προς τους μετόχους σχέδιο επανεπένδυσης μερισμάτων. Σκοπός του σχεδίου είναι να δώσει στους μετόχους την ευκαιρία να αυξήσουν την επένδυσή τους σε μετοχές σε ελκυστική τιμή και στο συγκρότημα να αυξήσει τα κεφάλαιά του.

Αποκλειστικές πληροφορίες της SW αναφέρουν ότι η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη να συζητήσει το όλο θέμα πράγμα το οποίο θα πράξουν και τα άλλα τραπεζικά ιδρύματα των οποίων η μετοχή είναι υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο αξιών. Οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η πρόταση των τραπεζών γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία εκτελεστική και νομοθετική εξουσία θα πρέπει να συνεργήσουν, ώστε να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα στους επενδυτές οι οποίοι σταδιακά απομακρύνονται από το χρηματιστήριο.