You are here

Μάχη ασφαλιστικών για νέα ατομικά συμβόλαια

20/08/2021 07:01

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα ατομικά συμβόλαια για ασφάλειες, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για το 2020.

Τα συνολικά νέα ατομικά συμβόλαια για ασφάλειες ζωής περιλαμβανομένων των single premium, παρουσιάζουν αύξηση 12,9% φθάνοντας τα €91,7 εκατ. από €81,3 εκατ. το 2019.

Το μεγαλύτερο όγκο των νέων συμβολαίων κερδίζουν η Cyprialife (€26 εκατ.) και η Eurolife (€25,9 εκατ.).

Σημαντική αύξηση στις εργασίες της σημειώνει και η Universal Life με νέα συμβόλαια €14,7 εκατ.

Η γενική διευθύντρια της CNP Cyprialife, Άντρη Καλλιμάχου αναφέρει στη StockWatch ότι «το 2020 ήταν μια χρονιά με μεγάλες προκλήσεις λόγω της πανδημίας».

Ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife Αβραάμ Πεκρής, σημειώνει ότι «η πανδημία έχει φέρει νέα δεδομένα τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και στις προτεραιότητες κάθε ανθρώπου».

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε για πάνω από ένα χρόνο, ο καταναλωτής είναι πολύ πιο ευαίσθητος σχετικά με την προστασία του ίδιου και της οικογένειας του. Η κάλυψη ζωής, η ασφάλεια εισοδήματος, η ενίσχυση της συνταξιοδότησης καθώς και η εξασφάλιση των σπουδών των παιδιών αποτελούν τα κύρια ασφαλιστικά προγράμματα που επιζητά σήμερα ο πελάτης», τονίζει.

Μη συμπεριλαμβανομένων των single premium, τα νέα ασφαλιστικά συμβόλαια, παρουσιάζουν μείωση 18,5% στα €5,9 εκατ. από €7,2 εκατ.

Tα μεμονωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής μπορούν να αποτελούνται από πολλές διαφορετικές συμφωνίες, καθεμία από τις οποίες έχει καθορισμένη δομή ανταμοιβής και παροχών. Για παράδειγμα, εκτός από τα βασικά οφέλη, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μπορεί να περιλαμβάνει παροχές αναπηρίας και τυχαίου επιδόματος θανάτου, κ.λπ.

Η ενιαία ασφάλιση ζωής (Single Premium Life Insurace-SPL) είναι ένας τύπος ασφαλιστηρίου συμβολαίου που μπορεί να χρηματοδοτηθεί πλήρως με μία μόνο πληρωμή. Ένα ενιαίο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι μια μορφή μόνιμης ασφάλισης ζωής με αξία σε μετρητά που αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να δανειστεί.

Της Γεωργίας Χαννή