You are here

Νέα πυρά για εκποιήσεις

29/07/2014 13:35
Στάχτη στα μάτια του κόσμου επιχειρούν να ρίξουν οι κυβερνώντες υποσχόμενοι ότι θα δημιουργήσουν στο μέλλον θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για την κύρια κατοικία, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

«Το ερώτημα που λογικά τίθεται είναι γιατί υπόσχονται τώρα δίχτυ προστασίας και γιατί δεν φρόντισαν να το δημιουργήσουν πριν ένα χρόνο ή έστω πριν έξι μήνες και σίγουρα πολύ πριν καταλήξουν σε συμφωνία με την τρόικα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η κυπριακή κοινωνία έχοντας κατά νου ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αθετήσει μέχρι στιγμής δεκάδες δικές της δεσμεύσεις νομιμοποιείται ν’ ανησυχεί και σίγουρα να μην τους εμπιστεύεται.

«Ως ΑΚΕΛ θα επιμείνουμε στην πρόταση νόμου που καταθέσαμε από κοινού με την ΕΔΕΚ η οποία στοχεύει στην προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρομεσαίας επαγγελματικής στέγης. Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει με το μαζικό ξεσπίτωμα του κόσμου το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά άλλα και οικονομικά προβλήματα», ανέφερε.

H επ. εξυγίανσης να τεκμηριώσει αποφάσεις για FBME

Ο κ. Ευαγόρου κάλεσε την επιτροπή εξυγίανσης να τεκμηριώσει τις αποφάσεις που έχει λάβει, αναφορικά με την FBME

«Παράλληλα αναμένουμε τον καθορισμό συνάντησης με την διοικητή της ΚΤΚ ώστε να δοθούν απαντήσεις αλλά και τεκμηρίωση των αποφάσεων που έχει λάβει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση της ΚΤΚ έθεσε υπό καθεστώς εξυγίανσης και μάλιστα με συνοπτικές και ιδιαίτερα αυστηρές διαδικασίες (Διορισμός Εκκαθαριστή), μια τράπεζα που έχει δραστηριότητες στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Την ίδια στιγμή το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξη του στους εργαζόμενους της FBME προσβλέποντας στη λήψη μέτρων ώστε να μην καταστούν θύματα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.