You are here

Σε εκκρεμότητα ο καταρτισμός του νέου FTSE - Νέα στοιχεία διαφοροποιούν τις αρχικές θέσεις των αρμοδίων του ΧΑΚ

09/05/2001 21:18
Δεν υπάρχει ακόμη φως από πλευράς χρηματιστηρίου αναφορικά με την τελική αναδόμηση του δείκτη FTSE. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το όλο θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς, κάποια νέα στοιχεία που έχουν τεθεί ενώπιον των μελών των αρμοδίων σωμάτων του ΧΑΚ, διαφοροποιούν, τις αρχικές σκέψεις που έγιναν σε σχέση με τις εταιρίες εκείνες που παραμένουν ή φεύγουν ή ακόμη και για αυτές που θα ενταχθούν στο δείκτη με τις 20 επίλεκτες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ένα νέο στοιχείο που προβάλλει τις τελευταίες ημέρες μετά και τις υποδείξεις του εμπειρογνώμονα των FTSE του Λονδίνου είναι ότι οι δημόσιες εταιρίες που πρωτοεμφανίστηκαν ως επενδυτικές και κατόπιν διαφοροποίησαν το καθεστώς τους για να εισαχθούν στον κλάδο των άλλων εταιριών, δεν δύνανται στο παρόν τουλάχιστον στάδιο να κερδίσουν μία θέση στο δείκτη FTSE.

Η υπόδειξη αυτή του εμπειρογνώμονα φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα μέλη του συμβουλίου του ΧΑΚ αλλά και της κεφαλαιαγοράς. Οριστικές αποφάσεις επί του θέματος θα ληφθούν εντός της προσεχούς εβδομάδας.