You are here

Θέμα τάξης για τον πρόεδρο λένε κόμματα

30/01/2015 15:35
Υπάρχουν ζητήματα που εγείρουν θέματα σοβαρά και ηθικής και πολιτικής τάξης σε σχέση με τη συμμετοχή του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του προέδρου Αναστασιάδη, σημειώνει με δηλώσεις του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ως ΑΚΕΛ είχαμε καταρχήν σχολιάσει την έκθεση, πριν από λίγες μέρες και είχαμε σημειώσει ότι ακόμα και ο γενικός ελεγκτής, παρότι δεν εντοπίζει προσωπική εμπλοκή του προέδρου της Δημοκρατίας στις διαδικασίες που αφορούν στην Ryanair, εντούτοις εντοπίζει μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο στη δεοντολογία όσο και στη χρηστή διοίκηση».

Σημείωσε ότι το κόμμα του θα επανέλθει στο θέμα «αφού προσεκτικά μελετήσουμε την έκθεση του γενικού ελεγκτή, αλλά και το υλικό που προκύπτει από τη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή ελέγχου της βουλής με τη συμμετοχή και της επιτροπής οικονομικών, στην οποία συνεδρία λέχθηκαν πολλά ζητήματα τα οποία εγείρουν θέματα σοβαρά και ηθικής και πολιτικής αναφορικά με τη συμμετοχή του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του προέδρου.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την εκπροσώπηση της Ryanair από δικηγόρους του δικηγορικού γραφείου του πρόεδρου Ν. Αναστασιάδη με ψεύτικα ονόματα.

«Δεν θα αναφερθούμε στο ασυμβίβαστο που υπάρχει», είπε, «αφού το δικηγορικό γραφείο του προέδρου δεν μπορεί να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις που αφορούσαν την προσέλκυση επενδυτών και την πώληση μέρους των μετοχών των Κυπριακών Αερογραμμών».

Το Κίνημα αναμένει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα για να κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την οικονομική καταστροφή.