You are here

«Όχι» της κυβέρνησης στους Συνδέσμους Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων

13/06/2003 17:06
Αρνητική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα των Συνδέσμων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων για επανεξέταση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας και εγγραφής των αυτοκινήτων ενοικιάσεως.

Σε μια δήλωση που ξεκαθαρίζει το «οριστικό και αμετάκλητο» της κυβερνητικής απόφασης ο αρμόδιος υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κίκης Καζαμίας χαρακτηρίζει «υπερβολικά» κάποια από τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι Σύνδεσμοι.

Χωρίς να απαντά επί της ουσίας των αιτημάτων που θέτουν οι Σύνδεσμοι Ενοικιαστών Αυτοκινήτων, αλλά ούτε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από τον «αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο», ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι «η πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης καθορίζεται σύμφωνα με το τι επιβάλλουν τα δεδομένα και το δημόσιο συμφέρον και όχι σύμφωνα με τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από διάφορους φορείς». Ο υπουργός σχολίαζε τις φωνές διαμαρτυρίας από τους Συνδέσμους, οι οποίοι θεωρούν ότι, λόγω της αύξησης των τελών κυκλοφορίας και εγγραφής, πλήττονται ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα τους.

Ο κ. Καζαμίας ανέφερε πως η Κύπρος είναι μια χώρα με υψηλό ποσοστό επιδοτήσεων σε παρεμφερείς κλάδους που επηρεάζουν αυτούς οι οποίοι διαμαρτύρονται.

Του Κυριάκου Κυριακίδη