You are here

Κ. Ιωάννου: Ανάληψη δράσης για Τοπική Αυτοδιοίκηση

20/03/2023 14:07

Με μικρές καθυστερήσεις κινούνται τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση είπε ότι ήδη έχει ενημερωθεί για το πού βρίσκεται η διαδικασία για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι «κάπου παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις, όμως υπάρχει ο οδικός χάρτης και θεωρώ ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα».

Πρόσθεσε ότι «ψηλά στις προτεραιότητες μου είναι να συμμετέχω προσωπικά στις συναντήσεις με τις τοπικές αρχές με στόχο να επισπευσθούν τα χρονοδιαγράμματα όπου υπάρχει η δυνατότητα, ούτως ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε 13 μήνες που είναι καθορισμένες οι εκλογές για τους νέους δημάρχους των ενοποιημένων δήμων και κοινοτήτων».

Εξαρτάται σημείωσε και από τους δήμους και τις κοινότητες πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν τις διαδικασίες ώστε να τηρηθεί ο οδικός χάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νέο περί Δήμων Νόμο, που ψήφισε η βουλή στις 3 Μαρτίου 2022, δημιουργούνται 20 νέοι δήμοι ως εξής: Στη Λευκωσία δημιουργούνται πέντε δήμοι, στη Λεμεσό τέσσερις, στη Λάρνακα πέντε, στην Πάφο τέσσερις και δύο στην ελεύθερη επαρχία Αμμόχωστου.

Αποφασίστηκε επίσης όπως οι εκλογές διεξαχθούν το Μάιο του 2024, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Της Ηρώς Ευθυμίου