You are here

Χριστοδουλίδης: Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης

12/08/2020 14:13

Στόχος παραμένει η αποκλιμάκωση της έντασης, επεσήμανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ενόψει του έκτακτου συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων που θα συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή, έχοντας στην ατζέντα το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούν όλοι ότι η κλιμάκωση προέκυψε από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και πως αυτή είναι που πρέπει να κινηθεί προς αποκλιμάκωση της έντασης. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει κατανόηση προς αυτή την αντίληψη.

Σε ότι αφορά τα επόμενα 24ωρα, εξέφρασε την προσδοκία για σημαντικές παρεμβάσεις από κράτη μέλη της ΕΕ προς την Τουρκία.

Σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών, θα τεθούν ενώπιον του συμβουλίου την Παρασκευή, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Σε ανάρτησή του στο Twitter γύρω στις 1300, ο κ .Δένδιας έγραψε: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη συζητήσαμε για την τουρκική παραβατικότητα ενόψει του έκτακτου ΣΕΥ».

Σε άλλο tweet του σήμερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως είχε συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι,  και πως στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα διμερή θέματα των χωρών τους και η τουρκική παραβατικότητα.