You are here

Εκπρόσωπος: Παραπλανεί το ΑΚΕΛ για ενέργεια

24/05/2022 19:47

Για προσπάθεια παραπλάνησης εκ μέρους του ΑΚΕΛ, κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνους, απαντώντας στον ΑΚΕΛ, το οποίο, όπως αναφέρει, επικαλείται την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταγγείλει ως ανίκανη την Κυβέρνηση στον τομέα της Ενέργειας.

«Μία εισήγηση θα κάνουμε στο ΑΚΕΛ: Μην επικαλείστε τις εκθέσεις ή συστάσεις της ΕΕ και πολύ περισσότερο έρευνες και στατιστικά στοιχεία, για να πλήξετε την Κυβέρνηση. Εκτίθεστε», αναφέρει ο κ. Πελεκάνος.

Προσθέτει ότι ο μόνος τρόπος «για να βρείτε μεμπτά σημεία στην κατάσταση της χώρας, ιδιαίτερα συγκρινόμενη με το παρελθόν, είναι να απομονώσετε μία- δύο φράσεις, από ένα όγκο στοιχείων δεκάδων σελίδων και πληροφοριών».

«Αυτό, όμως, δεν είναι πολιτική, είναι προσπάθεια κοινής παραπλάνησης», συμπληρώνει.

Προσθέτει ότι η έκθεση της Κομισιόν φυσικά και καταγράφει προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, αλλά πάνω από όλα καταγράφει την πρόοδο που και σε αυτό τον τομέα, όπως και σε πλείστους όσους άλλους τομείς, καταγράφεται.

Καλεί το ΑΚΕΛ να διαβάσει και τις χτεσινές δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν που βάζει την Κύπρο μαζί με την Ελλάδα στο κάδρο των χωρών που αποτελούν πυλώνες ενεργειακής διαφοροποίησης της Ευρώπης.

Καλεί επίσης το κόμμα να διαβάσει την έκθεση με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», «στις οποίες καταγράφεται μια συνολική αναβάθμιση της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της ΕΕ  όσον αφορά φορά τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στους τομείς της υγείας, της ευημερίας κ.ο.κ.»

Παράλληλα ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι πολύ συχνά στις εκθέσεις για την Κύπρο, όπως και στην πρόσφατη της Κομισιόν, καταγράφονται επίσης και ανισορροπίες που παρά τη βελτίωση εξακολουθούν να αποτελούν παράγοντες ανησυχίας για την οικονομία της Κύπρου, όπως τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, το υψηλό δημόσιο χρέος.

«Αυτά, δηλαδή, που μας κληροδότησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, είτε άμεσα είτε έμμεσα», προσθέτει.

Τέλος αναφέρει ότι «δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι η σημαντική πρόοδος της χώρας μας η οποία καταγράφεται, χάρη στις προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης, παρά τις πολιτικές του ΑΚΕΛ που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν τη χώρα σε πτώχευση, παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και παρά την κρίση που προκαλείται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».