You are here

Στο τραπέζι κρίσιμα ενεργειακά θέματα

15/03/2023 12:07
Μείζονος σημασίας ενεργειακά θέματα τέθηκαν στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΤΕΚ, υπό τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή, με τον νέο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΤΕΚ.

Η αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ παρέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από εκκρεμούντα ζητήματα στον τομέα της ενέργειας, όπως είναι η αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, η διόρθωση των στρεβλώσεων της μεταβατικής αγοράς ηλεκτρισμού, ο επανακαθορισμός του ρόλου του Φυσικού Αερίου ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό ισοζύγιο, η περαιτέρω προώθηση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων με έμφαση στα υφιστάμενα κτήρια και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Η συνάντηση, όπως σημειώνεται, διεξήχθη σε θετικό και παραγωγικό κλίμα με τον Υπουργό να ενημερώνει το ΕΤΕΚ για το όραμα του σε ότι αφορά την ενεργειακή πολιτική του τόπου. Ο κ. Παπαναστασίου παρουσίασε τις προτεραιότητες του Υπουργείου του και τις πρώτες σκέψεις του σχετικά με την επίσπευση της έλευσης ΦΑ στην Κύπρο, για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντή ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ο νέος Υπουργός και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση. Ο κ. Κωνσταντή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαχρονική παραγωγική σχέση και συνεργασία που είχε το ΕΤΕΚ με τους προκατόχους του κ. Παπαναστασίου, θα συνεχιστεί και με τον ίδιο. Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι «μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και της απότομης αύξησης στις τιμές πρώτων υλών και ρεύματος, επιβάλλεται η προώθηση πολιτικών και μέτρων, που να έχουν άμεση θετική επίδραση στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, καταγράφηκε η κοινή πρόθεση των δύο πλευρών για αγαστή συνεργασία σε ζητήματα που άπτονται των τομέων δραστηριοποίησης του Επιμελητηρίου, με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και το δημόσιο συμφέρον.