You are here

Σε πορεία διαμαρτυρίας αύριο οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης

15/07/2021 13:17

Πορεία διαμαρτυρίας με οχήματα ετοιμάζει για αύριο το πρωί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για αναχαίτηση της πανδημίας της Covid19, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 9 Ιουλίου.

Τα νέα μέτρα φέρουν τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης  και αναψυχής να είναι υπεύθυνοι του ελέγχου των πελατών τους, κατά πόσον κατέχουν safepass.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση ο Σύνδεσμος καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας με οχήματα, η οποία θα ξεκινήσει από το ΓΣΠ.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση τους η ώρα αναχώρησης από το ΓΣΠ είναι στις 10.30 π.μ., ενώ η πορεία που θα ακολουθήσουν θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης ανέφερε  σε δηλώσεις στην Stockwatch ότι Σύνδεσμος προχωρεί στα μέτρα που έχει προαναγγείλει, καθώς παρά τις προσπάθειες για ρύθμιση των μέτρων, δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Πρόσθεσε ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία έχει  συμφωνηθεί ότι στο ενδεχόμενο που πελάτες οι οποίοι δεν κατέχουν safepass ή rapid test επιμένουν να καθίσουν στις επιχειρήσεις τους, θα αφήνονται, αλλά στο ενδεχόμενο ελέγχου θα ενημερώνεται η αστυνομία σε τυχόν έλεγχο και δεν θα καταγγέλλεται η επιχείρηση.