You are here

Έρχεται το 3ο Cyprus Forum

22/09/2022 12:29

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου του 2022, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τρίτο Cyprus Forum, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκαν οι έξι πυλώνες που θα συζητηθούν από 170 ομιλητές, εκ των οποίων πέραν των 40 από το εξωτερικό. Οι έξι πυλώνες αφορούν:

- Την οικονομία, την επιχειρηματικότητά και την εταιρική υπευθυνότητα,

- Την εξωτερική πολιτική, την ενέργεια και το περιβάλλον,

- Τη δικαιοσύνη και τους ισχυρούς θεσμούς,

- Την έρευνα, την καινοτομία και τις υποδομές,

- Την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, και

- Την υγεία και τον αθλητισμό.

Το ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικός πρόεδρος του Cyprus Forum, Νικόλας Κυριακίδης, έδωσε το μήνυμα σε όλους για συμμετοχή, με στόχο τη συμπερίληψη όλων των απόψεων και ομάδων, ανεξαρτήτως υποβάθρου ή πολιτικής ομάδας, έτσι ώστε νέες ιδέες με βάση τους έξι πυλώνες του forum, να καταλήξουν στα κέντρα αποφάσεων.

Οι ομιλητές, προέρχονται από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τον κόσμο του επιχειρείν, ανάμεσα τους η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, ο υπουργός μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, αλλά και Τ/Κ, όπως ο Niyazi Kızılyürek, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εμπλοκή των Τ/Κ στον θεσμό, όπως εξήγησε ο κ. Κυριακίδης, έχει ως στόχο την προσπάθεια διατήρησης του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ειδικά σε σημαντικά και πρακτικά θέματα, όπως ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής.

Ο επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντόνας, ανέφερε ότι το Cyprus Forum, έχει φτάσει σε επίπεδο θεσμών του εξωτερικού, ενώ χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους πολιτικούς, τους ακαδημαϊκούς, την κοινωνία των πολιτών και τον κόσμο του επιχειρείν.

Απηύθυνε ακόμη, κάλεσμα προς όλους για συμμετοχή, στη ζύμωση ιδεών.

Από πλευράς της η Γεωργίνα Αθανασίου, πρόεδρος του συμβουλίου για τον μη κυβερνητικό οργανισμό Οξυγόνο, ανέφερε, ότι το φετινό forum, είναι χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την ένωση όλων μέσω ενός γόνιμου διαλόγου.

Ο κ. Κυριακίδης, ανακοίνωσε την ημερομηνία και για το 4ο Cyprus Forum, στις 29 με 30 Σεπτεμβρίου του 2023.

Της Μαρίας Κυριακίδου