You are here

Μουντιάλ: Κάποιοι μετρούν τα γκολ και άλλοι τις εισπράξεις

15/06/2018 07:23

Στους ρυθμούς του Μουντιάλ μπαίνουν για πάνω από ένα μήνα οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αλλά και μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων που, σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, βλέπουν τον τζίρο τους να εκτοξεύεται.

Η έναρξη του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου αποτελεί σημείο αναφοράς για τα κέντρα αναψυχής, που έχουν συνήθως την τιμητική τους.

Ο γενικός γραμματέας του παγκύπριου συνδέσμου κέντρων αναψυχής (ΠΑΣΥΚΑ) Φάνος Λεβέντης ανέφερε ότι «οι προσδοκίες για κάποιους είναι πολύ ψηλές, ειδικότερα στις παράλιες πόλεις θα γίνει το αδιαχώρητο σε καφετέριες, μπυραρίες και εστιατόρια».

Όπως σημείωσε, κάποιοι προετοιμάζονταν εδώ και μήνες γι’ αυτή τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή,τοποθετώντας γιγαντοοθόνες στα μαγαζιά τους και διαμορφώνοντας το χώρο τους ώστε να φιλοξενήσει όλο και περισσότερους φιλάθλους. 

Το μέλος του ΠΑΣΥΚΑ Πάφου Μιχάλης Λεωνίδου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τζίρος θα αυξηθεί πάνω από το 30% σε μπυραρίες, καφετέριες, εστιατόρια και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους από τους τουρίστες και ειδικότερα τους βρετανούς που είναι πολύ φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι.

Το επίσης μέλος του ΠΑΣΥΚΑ Λάρνακας ΣτέλιοςΕρωτοκρίτου ανέφερε ότι οι μπιραρίες, οι καφετέριες και τα εστιατόρια κυρίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου είναι ασφυκτικά γεμάτα κάθε φορά που υπάρχει παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό κύπελλο.

«Οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους γιατί γι’ αυτούς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν το τζίρο τους, διότι οι τουρίστες που κατά κύριο λόγο κατακλύζουν τα καταστήματα δεν πάνε μόνο για να παρακολουθήσουν το ποδόσφαιρο και να φύγουν. Θα φάνε θα πιούνε και θα συνεχίσουν τη διασκέδαση τους», είπε σε αντίθεση με τους κύπριους που μόλις τελειώσει το παιχνίδι φεύγουν.

Χαρακτήρισε φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους τους βρετανούς, ολλανδούς και γερμανούς, συν τους ρώσους που φιλοξενούν στη χώρα τους για φέτος το Μουντιάλ.

Σημαντική οικονομική ένεση χαρακτήρισε τα διεθνή ποδοσφαιρικά παιχνίδια και το μέλος του ΠΑΣΥΚΑ Λεμεσού Κύπρος Κύπρου, λέγοντας ότι το περιμένουμε όλοι πως και πώς για να καλύψουμε τις ζημιές του χειμώνα.

Της Ηρώς Ευθυμίου