You are here

Προβλήματα στο πρωτόκολλο για γάμους, εκδηλώσεις

20/05/2021 15:03

Αδιανόητη χαρακτηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ), την επαναλειτουργία του κλάδου εκδηλώσεων, γάμων και βαπτίσεων, τη στιγμή που υφίσταται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από συγκεκριμένη ώρα.

Ο σύνδεσμος απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να παρέμβει για να υπάρξει επανεκκίνηση του κλάδου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρωθούν για άλλη μια φορά γάμοι ζευγαριών.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί από τις 17 Μαΐου 2021, μετά από 6 μήνες, επιτρέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων γάμου και βαφτίσεων.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ είχε υποβάλει από τον περασμένο Γενάρη, στο Υπουργείο Υγείας γραπτώς τις απόψεις του για το πως θα πρέπει να επανεκκινήσει ο κλάδος και ακολούθως το όλο θέμα συζητήθηκε σε δυο τηλεδιασκέψεις (17/2 και 14/4)  στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής και το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Κ. Τσιουτή και Δρ. Ζ. Δ. Πανά αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας. 

Κύριο μέλημα του ΠΑΣΥΕΠΕΚ ήταν να δοθεί στα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν, ο απαραίτητος χρόνος για να προετοιμάσουν το γάμο τους όπως τον ονειρεύτηκαν, όπως αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «δυστυχώς και παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Σύνδεσμος, το πρωτόκολλο για διοργάνωση εκδηλώσεων γάμου και βαφτίσεων ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή (14/5) γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα αφού καίρια ερωτήματα, με κυριότερο την ώρα που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, παραμένουν αναπάντητα παρά τον καθησυχασμό περί του αντιθέτου».

«Ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ θεωρεί αδιανόητο να επανεκκινήσει ο κλάδος των γάμων στην Κύπρο και ταυτόχρονα να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Σημειώνεται πως εάν το Υπουργείο υγείας δεν αναθεωρήσει άμεσα το πρωτόκολλο και να λάβει υπόψη του τις ανησυχίες των επαγγελματιών και των ζευγαριών, τότε τα ζευγάρια θα αναγκαστούν να ακυρώσουν για ακόμη μια φορά το γάμο τους με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για τα ίδια και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

«Για το σκοπό αυτό απευθύνεται ύστατη έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για να υπάρξει κυριολεκτικά επανεκκίνηση του κλάδου», καταλήγει η ανακοίνωση.