You are here

Σχεδιάζουν τα πακέτα τους οι συνδρομητικές πλατφόρμες

14/07/2020 07:14

Νέα δεδομένα δημιουργεί στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης η συμφωνία μεταξύ Cyta, Cablenet και PrimeTel για την ανταλλαγή αθλητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, παρέχοντας στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό τη δυνατότητα να απολαμβάνει πληρέστερο αθλητικό περιεχόμενο, με μια μόνο συνδρομή στον πάροχο της επιλογής του.

Με βάση τη συμφωνία, όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου του κυπριακού πρωταθλήματος, οι διεθνείς διοργανώσεις Champions League, Europa League και τα δημοφιλή πρωταθλήματα της Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, θα μεταδίδονται και από τις τρεις τηλεοπτικές πλατφόρμες.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι τρεις πλατφόρμες, σημειώνεται ότι το όφελος για το τηλεοπτικό κοινό της Κύπρου θα είναι μεγάλο, αφού ο κάθε συνδρομητής θα μπορεί να επιλέξει το πακέτο ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων που επιθυμεί, από την τηλεοπτική πλατφόρμα της επιλογής του.

Οι πλατφόρμες αναμένεται να ανακοινώσουν λεπτομέρειες για τα νέα πακέτα εντός των ημερών.  Οι λεπτομέρειες θα καθορίσουν και το βαθμό διαφοροποίησης τους και τον τρόπο που θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους το επόμενο διάστημα.

Διατηρείται ο ανταγωνισμός

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Cytavision Λευτέρη Χρίστου, η συμφωνία είναι τέτοια που επιτρέπει στις τρεις πλατφόρμες να μοιράζονται περιεχόμενο.

«Από κει και πέρα κάθε πλατφόρμα θα ανακοινώσει τα δικά της πακέτα και τιμές, κάτι που είναι αναγκαίο για την προστασία του ανταγωνισμού. Κάθε πλατφόρμα θα προβάλλει και δικές της διοργανώσεις που θα την διαφοροποιούν, όπως για παράδειγμα οι αγώνες Formula 1 και τέννις από τη Cyta», επεσήμανε ο κ. Χρίστου μιλώντας στη StockWatch.

 Διευκρίνισε ότι το αθλητικό περιεχόμενο που εμπίπτει στο πλαίσιο της συμφωνίας, δεν θα προβάλλεται από μία κοινή πλατφόρμα αλλά, όλοι οι αγώνες θα προβάλλονται από όλες τις πλατφόρμες.

Οι πελάτες της κάθε πλατφόρμας, π.χ. της Cytavision θα μπορούν να παρακολουθούν αθλητικό περιεχόμενο της Cablenet και της PrimeTel.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό στην πράξη, θα εξαρτηθεί από το πώς θα σχεδιαστούν τα πακέτα που θα προσφέρει η κάθε πλατφόρμα και το πώς θα συνδυαστεί το αθλητικό περιεχόμενο με άλλα προγράμματα και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξουν διαφορές.

«Αυτό που αλλάζει κυρίως, είναι το γεγονός ότι όλος ο φίλαθλος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει όλο το αθλητικό περιεχόμενο μέσα από τη συμφωνία των τριών πλατφόρμων, μια συμφωνία από την οποία θα επωφεληθούν οι συνδρομητές έχοντας στη διάθεση τους όλο το αθλητικό περιεχόμενο», δήλωσε στη StockWatch ο Ανδρέας Παρασκευά, υπεύθυνος αθλητικού τμήματος της Cablenet.

Σημείωσε ότι η συμφωνία αφορά κατά κύριο λόγο τους αγώνες πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Κύπρου και του Κυπέλου Κύπρου με δυνατότητα του συνδρομητή να επιλέξει προσθήκη των ευρωπαϊκών αγώνων και των μεγάλων πρωταθλημάτων Europa League και Champions League.

Έρχονται νέα πακέτα συνδρομητικής

Ο κ. Χρίστου προανήγγειλε ότι εκ μέρους της Cytavision θα υπάρξει διαφοροποίηση στα πακέτα ενώ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαμόρφωση της τιμολόγησης θα γίνει δεκτή με θετικά σχόλια.

Ο κ. Παρασκευά προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν ειδικές πληροφορίες για τα νέα πακέτα που θα δημιουργηθούν, τόσο για τους υφιστάμενους πελάτες που θα θελήσουν να μετακινηθούν σε αυτά, όσο και για τους νέους πελάτες.

Τα νέα πακέτα δεν θα περιλαμβάνουν μόνο αθλητικό περιεχόμενο, αλλά θα είναι ολοκληρωμένα. Η κάθε πλατφόρμα θα δημιουργήσει πακέτα που θα περιλαμβάνουν αρκετές παροχές, σημείωσε ο κ. Παρασκευά.

Σε ότι αφορά την Cablenet, πρόσθεσε ότι τα υφιστάμενα πακέτα διατηρούνται, αλλά αναπροσαρμόζονται τα αθλητικά πακέτα και παύουν να ισχύουν άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα προσθήκης στα πακέτα μόνο αθλητικών με ποσό €9,99.

Ιδιαίτερη συμφωνία για το ευρύ κοινό

Τα νέα πακέτα που θα δημιουργηθούν αναμένεται να προσελκύσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι με τη συμφωνία φαίνεται να καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος των αναγκών του φίλαθλου κοινού που παρέμενε μέχρι στιγμής ανεκπλήρωτο.

Οι εταιρείες ποντάρουν στα νέα πακέτα για τη διατήρηση αλλά και περαιτέρω επέκταση της πελατειακής τους βάσης ετοιμάζοντας τις λεπτομέρειες των νέων πακέτων.

«Ήταν κάτι που το ζητούσε ο φίλαθλος κόσμος ώστε να μην χρειάζεται να διατηρούν 2-3 διαφορετικές συνδρομές», είπε ο κ. Χρίστου, επισημαίνοντας ότι θα διατηρηθεί παράλληλα, διαφοροποιημένο και θεματικό περιεχόμενο, καθώς και άλλες υπηρεσίες του κάθε παρόχου, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία CytavisionGo για την προβολή περιεχομένου από διάφορες συσκευές.

Σε ότι αφορά την προοπτική περαιτέρω συνεργασιών ανάμεσα στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι ούτως ή άλλως, υπάρχει συνεργασία μεταξύ ανταγωνιστικών εταιρειών, όπως για παράδειγμα στους σταθμούς κεραίων κινητής τηλεφωνίας και στη χρήση εγκαταστάσεων, ενώ η Cyta πωλεί σε ανταγωνιστές χωρητικότητες διαδικτύου για το εξωτερικό.

«Αυτή η συμφωνία είναι πιο ιδιαίτερη, καθώς ενδιαφέρει περισσότερο το ευρύ κοινό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα αποβεί προς όφελος των καταναλωτών.

 «Τις επόμενες μέρες θα μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί τι είναι καλό για τον ίδιο να προσθέσει στο πακέτο του, πχ. διαδίκτυο, γενική τηλεόραση και αθλητικά, σε μια τιμή που θα είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες γιατί πέραν της συμφωνίας ανταλλαγής αθλητικού περιεχομένου ο ανταγωνισμός συνεχίζει να υφίσταται», ανέφερε ο κ. Παρασκευά.

Σημείωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις για τα πακέτα αναλυτικά.

«Στόχος μας», είπε «είναι να διατηρήσουμε τους υφιστάμενους πελάτες μας και να αναβαθμιστούμε για να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερους νέους, όχι μόνο στο αθλητικό περιεχόμενο αλλά γενικότερα στην Cablenet».

Της Μαρίας Χαμπή