You are here

Ζητούν σύγχρονο μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης

24/05/2022 17:19

Την ανάγκη εφαρμογής ενός σύγχρονου μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης στην Κύπρο συζήτησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στα γραφεία του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο Πρόεδρός του Ανδρέας Δημητριάδης εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με την απουσία ορθού στρατηγικού σχεδιασμού, τα διαχρονικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού που επιβαρύνουν επιπλέον την ήδη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αλλά και τις χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες, που ακολουθούν τα τραπεζικά ιδρύματα.

Επιπλέον, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στο "εχθρικό κλίμα που υπάρχει στην Κύπρο ως προς το επιχειρείν και ειδικά απέναντι σε ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί", ενώ μετέφερε το αίτημα του συνδέσμου για άρση της γραφειοκρατίας, των στρεβλώσεων και των εμποδίων ώστε η Κύπρος να γίνει πιο φιλική στην προσέλκυση και την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, που θα φέρουν κέρδη εκατομμυρίων στα ταμεία του κράτους και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως η κυπριακή οικονομία βασίζεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τις κυπριακές επιχειρήσεις, αφού αυτό θα είναι προς το συμφέρον του τόπου, ενώ αναγνώρισε πως τα διαχρονικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στον τόπο, γεγονός που καθιστά τις εκ βάθρων αλλαγές αναγκαίες και επιβεβλημένες εάν η Κύπρος θέλει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενώπιον της.