You are here

Αυθόρμητη στάση εργασίας από διανομείς ταχυδρομείου Λεμεσού

30/03/2023 15:23

Θέματα υποστελέχωσης, ασφάλειας και αυξημένου όγκου εργασίας θέτουν οι διανομείς του επαρχιακού ταχυδρομείου Λεμεσού, οι οποίοι κατήλθαν σε αυθόρμητη μονοήμερη στάση εργασίας, με αφορμή εγκύκλιο για νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους των διανομέων, ο Αντώνης Παναγή ανέφερε ότι οι διανομείς προγραμμάτιζαν δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, ωστόσο αυτή μετατράπηκε σε μονοήμερη «επειδή δεχτήκαμε απειλές και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα, το ποτήρι που ξεχείλισε».

Όπως είπε, οι διανομείς ενημερώθηκαν για εγκύκλιο που έχει σταλεί στους ανωτέρους τους και η οποία θέτει νέα καθήκοντα στους ίδιους, τα οποία δεν μπορούν να αναλάβουν με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες εργασίας.

«Τα νέα καθήκοντα είναι η κατ’ οίκον διανομή δεμάτων, που ο όγκος και το μέγεθος και ο αριθμός τους δεν έχει καθοριστεί», είπε, προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα ασφάλειας μεταφοράς δεμάτων με τα μοτοποδήλατα που σήμερα χρησιμοποιούνται.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «η εγκύκλιος αναφέρει ότι την ώρα που θα επιδίδεται σε ιδιωτικό χώρο, στην αυλή σπιτιού για παράδειγμα, πρέπει να βγάζουμε και φωτογραφία, αν είναι δυνατόν, την προσωπική περιουσία του πελάτη, για να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο ότι παραδώσαμε το συγκεκριμένο αντικείμενο».

Οι διανομείς, τόνισε ο κ. Παναγή, δεν αρνούνται να αναλάβουν νέα καθήκοντα «φτάνει να έχουμε σωστή ενημέρωση, συνθήκες ασφάλειας και να προσλάβουν καινούργιο προσωπικό», ενώ υπέδειξε πως «δεν μπορεί να αναμένεται από έναν 65χρονο διανομέα να αποδίδει το ίδιο με έναν 25χρονο».