You are here

Δεκτές δηλώσεις ενδιαφέροντος για διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

25/04/2023 20:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, προκειμένου να διαμορφώσει εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, κάνει δεκτές δηλώσεις ενδιαφέροντος από υποψηφίους, για διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα καθήκοντα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου καθορίζονται στον περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Χρηματοοικονομικών Διαφορών Νόμο του 2010(84(Ι)/2010) ως εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται.

Η θητεία είναι πενταετής και δύναται να ανανεωθεί για ακόμη μία θητεία. Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και το πρόσωπο που θα κατέχει τη θέση δεν επιτρέπεται να ασκεί οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια ισχύος του διορισμού του.

Ο μισθός και οι λοιποί όροι της υπηρεσίας του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου θα καθοριστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, προστίθεται.

Οι Δηλώσεις ενδιαφέροντος να υποβάλλονται στον σύνδεσμο www.jobmatch.com.cy, με κωδικό θέσης ΧΕ/042023, μέχρι τις 05 Μαΐου 2023, συνοδευόμενες από πλήρες και ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφα τίτλων σπουδών

Σύμφωνα με το Άρθρο 7(7) του περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Χρηματοοικονομικών Διαφορών Νόμου του 2010(84(Ι)/2010) ως εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται στη θέση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, δε δύναται να διορισθεί μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δήμαρχος ή μέλος δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, ανεξάρτητος αξιωματούχος της Δημοκρατίας, υπάλληλος ή μέλος διοικητικού συμβουλίου αρμόδιας εποπτικής αρχής, και πρόσωπο που έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα ή για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική Αισχρότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22517712 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .