You are here

Ε. Πική: Βελτιώνει οικονομία η χρηστή διοίκηση

10/03/2023 17:50

Η βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας διοίκησης και διακυβέρνησης μιας χώρας είναι βασικός παράγοντας για την οικονομική της απόδοση και την ευημερία των πολιτών της, ανέφερε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική.

Σε ομιλία στην Ημερίδα για τη Λειτουργία Εξεταστικών Κέντρων για τη Στελέχωση της Δημόσιας Υπηρεσίας, σημείωσε ότι μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων και βοηθά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, στο να καταστεί ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

«Η μεταρρύθμιση αυτή δεν μπορεί να ειδωθεί αποσπασματικά αλλά ως προσπάθεια η οποία εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη δυναμική, να επιτυγχάνονται οι στόχοι και να αξιοποιούνται οι όποιες συνέργειες», τόνισε.

Αυτός είναι και ο λόγος, συνέχισε, για τον οποίο περιλήφθηκε και στις μεταρρυθμίσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά περιλαμβάνεται και στις δράσεις του Οράματος 2035, της νέας δηλαδή Μακροχρόνιας Στρατηγικής η οποία θα καθορίσει την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.  

Προτεραιότητα η μεταρρύθμιση

Τόνισε ότι  η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα, η οποία αποτέλεσε προτεραιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, συνεχίζει να είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα και για την παρούσα διακυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι η κυπριακή δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, λειτουργώντας με τις δομές και διαδικασίες που διαμορφώθηκαν σε μεγάλο βαθμό το 1960. «Τα δεδομένα και οι απαιτήσεις πλέον έχουν διαφοροποιηθεί, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες δεξιότητες, μέθοδοι και διαδικασίες», πρόσθεσε.

«Η σύσταση στο δημόσιο τομέα, για πρώτη φορά Κέντρων Αξιολόγησης / Εξεταστικών Κέντρων (assessments centers), μάλιστα από τις μεσοδιευθυντικές θέσεις, αποτελεί νευραλγική  παράμετρο της μεταρρύθμισης και πιστεύω ότι είναι η παράμετρος αυτή η οποία πραγματικά θα συμβάλει στην προώθηση της αξιοκρατίας όσον αφορά τις προαγωγές», υπογράμμισε.

Είπε ότι τα Κέντρα Αξιολόγησης, τα οποία αποτελούν πρακτική η οποία ακολουθείται τόσο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε δημόσιους οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ως αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται ή / και να προάγονται οι καλύτεροι, οι πιο άξιοι, εκείνοι με τις περισσότερες δεξιότητες.

«Θα βοηθήσω στο να αλλάξει και η κουλτούρα ότι ο καλύτερος προϊστάμενος δεν είναι κατ’ ανάγκην εκείνος, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα το γνωστικό αντικείμενο, αλλά εκείνος ο οποίος ξέρει να διαχειριστεί με ενσυναίσθηση το προσωπικό του, να ηγηθεί της ομάδας, να θέσει στόχους και να δει να επιτυγχάνονται, λειτουργώντας ομαδικά».

Αυτές είναι οι δεξιότητες, ανέφερε, οι οποίες θα πρέπει να αξιολογούνται στα Εξεταστικά Κέντρα ώστε να επιλέγονται οι καλύτεροι για τη θέση. Το έργο, το οποίο με την στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός σύγχρονου Εξεταστικού Κέντρου. Σημαντικό παράγοντα σε οποιαδήποτε αλλαγή, και αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή, είναι η συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην υλοποίηση της.

«Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας ήταν απαραίτητη για να νιώσουν οι ικανοί, εργατικοί και στοχοπροσηλωμένοι  δημόσιοι υπάλληλοι και πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί αυτοί, δικαιωμένοι. Να έχουν το σωστό κίνητρο για να συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικοί.  Ήταν κάτι που το απαιτούσε επανειλημμένα η ίδια η κοινωνία ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται σωστά».

Γ.Χ.