You are here

Μόνο μόνιμοι υπάλληλοι στο ΡΙΚ

20/11/2019 12:06

Την πρόταση για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ, παρουσίασε χθες ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ιδρύματος Ανδρέας Φράγκος.

Σε δηλώσεις του στη StockWatch, ο κ. Φράγκος αναφέρει ότι φιλοσοφία του είναι ένα ευέλικτο και σύγχρονο οργανόγραμμα με ορίζοντα δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, με βάση το νέο οργανόγραμμα θα υπάρχουν μόνο μόνιμοι υπάλληλοι στο ΡΙΚ και στόχος είναι η μείωση του κόστους.

Μία από τις κεντρικές φιλοσοφίες του είναι ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και υπάρχει μέριμνα στο πώς θα έχουν προοπτικές ανέλιξης.

Όσον αφορά τη νέα δομή του ΡΙΚ, ο κ. Φράγκος σημείωσε ότι θα έχει πυραμοειδή μορφή.

Όπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας για το ΡΙΚ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος πληροφόρησε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι, μέσω του νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ, να δοθεί επιτέλους η ευκαιρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να στελεχωθεί ορθολογιστικά με τη συμπλήρωση μόνιμων θέσεων, τις οποίες και οι συνεργάτες να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν.

Η διοίκηση είναι της άποψης ότι η ριζική αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων στρεβλώσεων που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του ΡΙΚ θα επέλθει και μέσω της νέας δομής.

Το ΡΙΚ εργοδοτούσε το 2018 336 άτομα εκ των οποίων οι 253 ήταν αορίστου χρόνου και μόνο 83 ήταν μόνιμοι υπάλληλοι. Οι δαπάνες για μισθούς και άλλα ωφελήματα των υπαλλήλων ανέρχονται σε €14 εκ.

Της Γεωργίας Χαννή