You are here

Φωνή στους νέους για θέματα ΕΕ

06/12/2021 17:48

Με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να συζητήσουν με φορείς χάραξης πολιτικής και να εκφράσουν τις απόψεις τους όσον αφορά στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το Εθνικό Συνέδριο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με θέμα «Η νεολαία και ο ρόλος της στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου αναφέρει ότι το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «25 τοις εκατό» που στόχο έχει να διασφαλίσει ότι οι φωνές των νέων εισακούονται και ότι οι νέοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την Ευρώπη στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.
 
«Το 25 τοις εκατό» είναι ένα πρόγραμμα  που σχεδιάστηκε και υλοποιείται για τους νέους, από τους νέους, με σκοπό να μεταφέρει τις ιδέες των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.
 
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, η  Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, Anja Fortuna, επίσης μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Αντώνης Κουρράς.
 
 Στη συνέχεια διεξήχθη συζήτηση με θέμα «Η νεολαία και ο ρόλος της στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».
 
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην  Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, Χριστιάνα Ξενοφώντος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και Εθνικός Εκπρόσωπος των Πολιτών της Κύπρου στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Αντώνης Κουρράς.
 
Ακολούθησε εργαστήριο με τίτλο «Young Changemakers», σε μορφή διαρθρωμένου διαλόγου με σκοπό τη συλλογή των απόψεων των νέων όσον αφορά τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.