You are here

Κληρονομιά 300 υποθέσεων για νέα ΕΠΑ

21/04/2008 12:43
Ένα ογκωδέστατο φάκελο με 300 υποθέσεις έχει κληρονομήσει ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού από τον προκάτοχο του. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι και οι υποθέσεις για τις οποίες λήφθηκαν αποφάσεις που αργότερα ακυρώθηκαν από το Ανώτατο λόγω της σύνθεσης της Επιτροπής.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΑ Κωστάκης Χριστοφόρου, μετά από συνάντηση που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, χαρακτήρισε όλες τις υποθέσεις και καταγγελίες πολύ σοβαρές και διαβεβαίωσε: «δε θα αφήσουμε τους φακέλους να διαιωνίζονται, κάποια στοιχεία που περιέχονται σε ορισμένους φακέλους θα επαναβεβαιωθούν με στόχο τη διεκπεραίωση της εργασίας».

Η Επιτροπή λειτουργεί κατά νόμο και όχι αυθαίρετα, σημείωσε, γι’ αυτό προκειμένου να καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα και αποφάσεις θα προβεί στη δική της έρευνα αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, αναμένεται σύντομα ο διορισμός και των άλλων τεσσάρων μελών της Επιτροπής, που μαζί με τον κ. Χριστοφόρου θα συνθέτουν την πενταμελή επιτροπή η οποία θα εργάζεται σε μόνιμη βάση.

Το μεγαλύτερο όπλο στο θεσμικό οπλοστάσιο του νεοδιορισθέντος προέδρου της ΕΠΑ είναι ο νόμος που ψήφισε στις 18 Απριλίου η Ολομέλεια της Βουλής. Στη νέα νομοθεσία εισήχθη μια βασική πρόνοια η οποία ορίζει ότι και τα πέντε μέλη της Επιτροπής θα είναι μόνιμα, ενώ θα υπάρχουν και άλλα τέσσερα αναπληρωματικά μέλη.

Το ΑΚΕΛ θα παράσχει κάθε στήριξη σε αυτή την προσπάθεια, δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης και χαρακτήρισε την ΕΠΑ ως ασφαλιστική δικλίδα προστασίας του καταναλωτή, των εργαζομένων και γενικά των απλών ανθρώπων. «Η ΕΠΑ μπορεί να περιορίσει την αυθαιρεσία και τις συμφωνημένες ανατιμήσεις. Τα τελευταία χρόνια όλοι γινόμαστε μάρτυρες συνεχών αυξήσεων, με τη λειτουργία της ΕΠΑ θα είμαστε τουλάχιστον εξασφαλισμένοι ότι οι όποιες αυξήσεις δεν αποτελούν προϊόν τις όποιας αυθαιρεσίας», τόνισε ο κ. Κατσουρίδης.