You are here

Π. Ιωάννου: Προειδοποιητικές βολές εντός της Ερευνητικής για το πόρισμα

12/04/2021 13:33

Φανερά ενοχλημένος για την καθυστέρηση που παρατηρείται σε ότι αφορά την παράδοση του ενδιάμεσου πορίσματος για τα χρυσά διαβατήρια στο Γενικό Εισαγγελέα, δηλώνει ο χρηματοοικονομικός Επίτροπος και μέλος της τετραμελούς Ερευνητικής Επιτροπής Παύλος Ιωάννου. Προειδοποιεί μάλιστα ότι θα λάβει δραστικά μέτρα εάν καθυστερήσει περαιτέρω η παράδοση του πορίσματος στο Γενικό Εισαγγελέα χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες ως προς τι ή ποιος φταίει.

Σε μια λακωνική δήλωση στη StockWatch, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «σε ότι με αφορά εμένα εάν δεν παραδοθεί το πόρισμα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα προχωρήσω στη λήψη πολύ αυστηρών μέτρων».

Κληθείς να απαντήσει σε ποιους θα απευθύνονται τα πολύ αυστηρά μέτρα αφού την ευθύνη έχει ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής της οποίας είναι μέλος, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «ό,τι είχα να πω το είπα, γι’ αυτό το θέμα».

Διευκρίνισε, ότι «το πόρισμα καλύπτει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τους όρους εντολής μας την περίοδο που λειτουργούσε το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων. Οι όροι εντολής μας είναι να εντοπίσουμε τυχόν ευθύνες και αυτό έχουμε πράξει. Απ ' εκεί και πέρα είναι δουλειά του Γενικού Εισαγγελέα να πει τι είδους και σε ποιους αποδίδονται ευθύνες αφού διαβάσει το πόρισμα και μετά».

Σημείωσε ότι «αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος θα συνεχίσουμε με τις καταθέσεις ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο μας μέχρι αρχές του Ιουνίου και δεν υπάρχει άλλη περίοδος αναπροσαρμογής διότι απλούστατα θα πρέπει να δούμε και τις άλλες μας δουλειές, διότι όταν εργάζεσαι 95 ώρες την εβδομάδα είναι και πολύ κουραστικό και πολύ ψυχοφθόρο».

Υπενθυμίζουμε ότι σειρά θα πάρουν τα άτομα που κατονομάζονται από το δίκτυο Al Jazeera, όπως ο τέως πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως βουλευτής του ΑΚΕΛ επιχειρηματίας Χρίστος Τζιοβάνης και ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης, τους οποίους επίσης εμπλέκει ο Al Jazeera. Επίσης η Μαρία Αδαμίδου, λειτουργός της Βουλής που αποσπάστηκε το 2013 στο γραφείο του τότε Υπουργού Εσωτερικών. Για τη συγκεκριμένη απόσπαση είχε δημιουργηθεί και θόρυβος καθώς είναι συγγενής της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Άντρης Αναστασιάδη.

Το μέλος της επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου μιλώντας στη StockWatch είπε ότι το ενδιάμεσο πόρισμα είναι γύρω στις 400 σελίδες. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται υποθέσεις από το 2007 που τέθηκε σε λειτουργία το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων μέχρι το 2016 καθώς επίσης και μερικές υποθέσεις υψηλού ρίσκου μέχρι το 2020.

Στο πόρισμα, θα περιλαμβάνονται και πιθανές ποινικές υποθέσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης προκειμένου στη συνέχεια να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, είχε δηλώσει ότι θα δοθεί το ενδιάμεσο πόρισμα όπως και το τελικό στη δημοσιότητα με εξαίρεση όμως κάποια σημεία που μπορεί να επηρεάσουν τυχόν ποινικές διώξεις.

Της Ηρώς Ευθυμίου