You are here

Και πέμπτο Υφυπουργείο, αυτή τη φορά Πολιτισμού

10/03/2021 14:36

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για τη δημιουργία υφυπουργείου Πολιτισμού. Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου. Το σχετικό νομοσχέδιο στη συνέχεια θα κατατεθεί ενώπιον της Βουλής.

Μετά την δημιουργία του υφυπουργείου Ναυτιλίας, του υφυπουργείου Τουρισμού, του υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και την προώθηση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής, αυτό είναι το πέμπτο υφυπουργείο που μπαίνει σε πορεία υλοποίησης.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι δεν προχώρησε η πρόταση της κυβέρνησης για δημιουργία υφυπουργείου Ανάπτυξης, ως μετεξέλιξη της γενικής διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου αναβλήθηκε και δεν επανήλθε ενώπιον της Βουλής. 

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πολιτική και φροντίδα του κράτους για τον πολιτισμό. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Νομοσχέδιο για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού. Μετά από δεκαετίες βλέπουμε τη χώρα μας να αποκτά μια ξεχωριστή πολιτική δομή για τον πολιτισμό».
 
Σημειώνει, επίσης ότι «υλοποιώντας το πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου δημιουργούμε μια ξεχωριστή και συγκροτημένη πολιτική αρχή και έτσι δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στον πολιτισμό. Το ν/σ θα κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση. Ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε βήμα και χώρο στον πολιτισμό».΄

Τα τρία υφυπουργεία που λειτουργούν, αποτέλεσαν μετεξέλιξη τμημάτων ή υπηρεσιών που ήδη υφίσταντο, απορροφώντας παράλληλα, το προσωπικό τους. Η ίδια πρακτική θα ακολουθηθεί και στο υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, με βάση το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Μ.Χ.