You are here

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Νόμιμες οι αναπτύξεις στην Πέγεια

20/03/2018 13:45

Οι μέχρι στιγμής αναπτύξεις στις Θαλασσινές Σπηλιές Πέγειας έγιναν νόμιμα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη της τηλέορασης του Σίγμα, ο κ. Πετρίδης υπέδειξε ότι για το θέμα εκδόθηκαν οι αναγκαίες ανακοινώσεις από το υπουργείο εσωτερικών και το τμήμα πολεοδομίας.

«Εάν διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχει παρανομία μπορεί να ανακληθούν νομικά οι άδειες», σημείωσε προσθέτοντας ότι δημιουργούνται και πάρα πολλά ζητήματα όπως αποζημιώσεις ανάλογα με τη ζημιά που γίνεται». Πρόσθεσε ότι μπορεί να μη δημιουργείται περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Υπεραμυνόμενος του τμήματος πολεοδομίας είπε ότι στο θέμα των αδειών ανάπτυξης ο ρόλος της πολεοδομίας είναι συντονιστικός, ζητά και κάνει διαβούλευση με τα διάφορα τμήματα όπως το τμήμα περιβάλλοντος και το υπουργείο γεωργίας και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σημείωσε ότι η πολεοδομία πήρε τη θετική γνώμη τους, ότι δηλαδή θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι αναπτύξεις επειδή δεν προκαλούν περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο κ. Πετρίδης υπενθύμισε επίσης ότι αύριο θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό γεωργίας για συντονισμό και λήψη μέτρων, τα οποία θα καταθέσουν οι περιβαλλοντολόγοι και ειδικοί.

Ο υπουργός σημείωσε ότι εάν διαφανεί ότι δημιουργούνται περιβαλλοντικά προβλήματα τότε «θα δούμε και εμείς τί διαθέσιμα όπλα έχουμε ούτως ώστε να υπάρξει περιβαλλοντική βιωσιμότητα είτε αφορά ενδεχόμενο πάγωμα των αιτήσεων μέχρι τη διεξαγωγή μεγαλύτερης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δεν έγινε το 2008 όταν η παραθεριστική ζώνη άλλαξε».

Οι πολεοδομικές αρχές έχουν αρκετά εργαλεία στη διάθεση τους ανάλογα με τα πορίσματα των ειδικών, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι είναι αρκετά ικανοποιημένος στο θέμα της διαφάνειας αλλαγής ζωνών, τονίζοντας ότι σήμερα δίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή και ότι είναι πολύ δύσκολο μέσα από τις διαδικασίες και μέσω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας να αλλάξουν οι ζώνες.

Της Ηρώς Ευθυμίου