You are here

Απαντήσεις Αναστασιάδη για τα Pandora Papers

06/10/2021 12:55

Τα δημοσιεύματα στο πλαίσιο των Pandora Papers που τον αφορούν προκύπτουν λόγω του ότι το όνομά του βρίσκεται στην επωνυμία του εν λόγω δικηγορικού γραφείου, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στο κάστρο Μπρντό στη Σλοβενία.

Διερωτήθηκε ακόμα αν τα δημοσιεύματα δείχνουν πως έχει ο ίδιος δημιουργήσει εικονική εταιρεία για να βγάλει χρήματα από την Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει την συμπερίληψή του μεταξύ των ηγετών και αξιωματούχων στα ονόματα που περιλαμβάνονται στα Pandora Papers, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως πρέπει να ελεγχθεί ποιοι και αν πράγματι εμπλέκονται.
 
Σε διευκρινιστική ερώτηση αν η συμπερίληψη του στα δημοσιεύματα είναι λανθασμένη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως: «Δεν λένε κάτι. Αναφέρεται απλώς το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά μου και τίποτα άλλο».
 
«Μπορείτε να μου πείτε εσείς ποιος είναι ο δικηγόρος όλων αυτών των ολιγαρχών, ή ηγετών ή αξιωματούχων; Λένε (σ.σ. τα Pandora Papers) πώς έχω αποκρύψει πλούτο ή πως δημιούργησα BVI (σ.σ. όρος που αφορά υπεράκτιες - offshore - εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους - British Virgin Islands) για να βγάλω λεφτά από την Κύπρο;» διερωτήθηκε.