You are here

Στο Υπουργικό αύριο το νομοσχέδιο για έφορο φορολογίας

15/06/2021 15:15

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται  αύριο το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει το διορισμό του Εφόρου Φορολογίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «αύριο θα κατατεθεί πρόταση για νομοθετική ρύθμιση του διορισμού του Εφόρου, στο Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία έτυχε διαβούλευσης με τη Νομική Υπηρεσία και την ΕΔΥ».

Εξήγησε ότι στην πρόταση θα υπάρχει πρόνοια σύμφωνα με την οποία όταν πέφτει ο διορισμός του Εφόρου Φορολογίας, οι εξουσίες θα περνούν στα χέρια του εκάστοτε διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι το διορισμό του Εφόρου μέσω της ΕΔΥ, όπως προνοείται από τον κανονισμό.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μην υπάρχει το κενό το οποίο προέκυψε μετά τις αποφάσεις του δικαστηρίου το οποίο ακύρωσε το διορισμό του Εφόρου.

Το νομοσχέδιο είπε θα κατατεθεί στη βουλή για ψήφιση.

Ο κ. Πετρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι σήμερα ασκεί καθήκοντα Εφόρου ο κ. Τσαγκάρης, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για ακύρωση του διορισμού του Εφόρου Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη.

Το Διοικητικό Δικαστήριο είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό τον διορισμό του Εφόρου Φορολογίας. Στη συνέχεια η Δημοκρατία άσκησε έφεση, την οποία όμως απέρριψε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο.

Της Ηρώς Ευθυμίου