You are here

Δεν αποδέχονται εργοδότηση στο προεδρικό

10/09/2018 14:21

Με επιστολές τους προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, η Σώτια Ζένιου και η Κυριακή Μιχαήλ Φραγκέσκου απάντησαν αρνητικά στην πρόταση εργοδότησης τους από την προεδρία της Δημοκρατίας.  

Στην επιστολή της ημερομηνίας 8/9/2018, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, η δημοσιογράφος Σώτια Ζένιου αναφέρει ότι «με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην αποδεχθώ την αγορά δημοσιογραφικών υπηρεσιών, που μου προτάθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας (για το γραφείο του επιτρόπου εθελοντισμού, έναντι του ποσού των €13,200 ετησίως) γιατί δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση η δική μου επαγγελματική δράση, να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από κάποιους, για να δημιουργήσουν οποιαδήποτε σκιά στο λειτούργημα του συζύγου μου».

Ως εκ τούτου, αναφέρει η κ. Ζένιου, «αναμένω από εσάς να αποσύρετε το όνομα μου από τη διαδικασία στη βουλή, για την αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου».

«Και αυτό παρά το γεγονός», προσθέτει, « ότι η 25χρονη πείρα μου στο δημοσιογραφικό λειτούργημα –ως διευθύντρια σύνταξης, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος- αλλά και η ακαδημαϊκή μου κατάρτιση, μου επιτρέπει να διεκδικήσω οποιαδήποτε θέση στον επαγγελματικό μου τομέα. Επισημαίνω ότι τα προσόντα και οι ικανότητες μου, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες και απαιτήσεις της συγκεκριμένης μίσθωσης», καταλήγει η δημοσιογράφος.

Στη δική της επιστολή ημερομηνίας 10/9/2018, την οποία απέστειλε στο ΚΥΠΕ ο σύζυγος της δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλάμπους, η Κυριακή Μιχαήλ Φραγκέσκου σημειώνει ότι «δια της παρούσης σας ενημερώνω ότι παρά το ότι με τιμά, δεν αποδέχομαι την πρόταση σας για αγορά γραμματειακών μου υπηρεσιών από το γραφείο του επιτρόπου προεδρίας με καθήκοντα στην υπηρεσία αποδήμων και ετήσια ανασφάλιστη αντιμισθία €13.200».
 
«Η αξιοπρέπεια μου ως άνθρωπος, αλλά πάνω από όλα ως σύζυγος δεν μου επιτρέπει να κλείσω τα μάτια στην άδικη και απάνθρωπη στοχοποίηση του συζύγου μου Χρίστου Χαραλάμπους, της επαγγελματικής του ακεραιότητας και ευσυνειδησίας. Η προσπάθεια κάποιων, πριν καν ενημερωθούν και διαβάζοντας απλά και μόνο το όνομα, να διασυνδέσουν κακόβουλα και κακόπιστα το σύζυγο μου με την πρόταση εργοδότησης μου, πέραν του ότι πέφτει στο κενό, μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση και υπενθυμίζει δυστυχώς ότι στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων, ανθεί η ανθρωποφαγία και η σπίλωση χαρακτήρων», όπως αναφέρει η κ. Φραγκέσκου.
 
Ταυτόχρονα, προσθέτει, « με την απόσυρση του ενδιαφέροντος μου, θέλω να υπογραμμίσω ότι η σπουδή κάποιων να επικρίνουν, χωρίς να γνωρίζουν καθήκοντα και προσόντα, με προσβάλλει ως γυναίκα, υποτιμά την προσωπικότητα μου και είναι απαράδεκτη».
 
«Παρά του ότι θεωρώ πως, βάσει του ακαδημαϊκού μου υπόβαθρου και της προηγούμενης επαγγελματικής μου εμπειρίας, θα μπορούσα να επιτελέσω τα καθήκοντα που μου προτάθηκαν με ευσυνειδησία και επιτυχία, προσφέροντας στην προσπάθεια του γραφείου για την ανάπτυξη των δεσμών με τους απόδημους, σας παρακαλώ όπως το όνομα μου αποσυρθεί από τη διαδικασία στη βουλή και η παρούσα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή», καταλήγει η ίδια.