You are here

Πράσινο Υπουργικού για διορισμό Α. Τσόκκου στο ΡΙΚ

09/02/2022 12:40

Το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση του ΔΣ του ΡΙΚ για διορισμό του Αθανάσιου Τσόκκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή από τις 14 Φεβρουαρίου 2022 για περίοδο 5 ετών.

Σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού αναφέρεται επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή του μέτρου “Test to Stay” στην Εθνική Φρουρά. Η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου είναι 11 Φεβρουαρίου 2022.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη το Σχέδιο Οικονομικής Ενίσχυσης των περιστασιακά Διαμένοντων και Επανεγκατασταθέντων στις Κοινότητες Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα για την αναγκαία ανακαίνιση/επιδιόρθωση των παλαιωμένων κατοικιών τους.

Το σύνολο των δικαιούχων εκτιμάται περίπου σε 65 άτομα και το συνολικό κόστος για την υλοποίηση του Σχεδίου υπολογίζεται  στις 400,000 Ευρώ, οι οποίες στη βάση των νενομισμένων διαδικασιών θα δοθούν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.  Το προτεινόμενο ποσό χορηγίας για κάθε κατοικία καθορίζεται στις 6,000 Ευρώ το οποίο θα παραχωρείται εφάπαξ.

«Το Σχέδιο χαίρει της στήριξης του συνόλου των κομμάτων και υποστηρίζεται από τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και των οργανωμένων φορέων των δυο προαναφερόμενων κοινοτήτων», αναφέρεται.