You are here

Επιθετικό μάρκετινγκ για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά

25/11/2022 11:01

Με την προσδοκία να εδραιωθεί και η Κύπρος ως χριστουγεννιάτικος προορισμός, το Υφυπουργείο Τουρισμού παρουσίασε σε 30 χώρες το θεσμό των Χριστουγεννιάτικων Χωριών, ο οποίος συνεχίζεται και φέτος για δεύτερη χρονιά.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία διότι συνήθως τα Χριστούγεννα συνδέονται με βαρύ χειμώνα και χιόνια, ενώ εμείς προτείνουμε κάτι διαφορετικό. Χριστούγεννα με καλό καιρό και πλούσιες παραδοσιακές εκδηλώσεις, διότι η κάθε κοινότητα και δήμος θα παρουσιάσουν διαφορετικό γιορταστικό πρόγραμμα και τα δικά τους τοπικά προϊόντα και εδέσματα».

Λέγοντας αυτά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ξένοι θα επιδείξουν ενδιαφέρον για τα Χριστουγεννιάτικα Χωρία, διότι τόσο οι διοργανωτές ταξιδίων, όσο και οι αεροπορικές εταιρείες, ανέφεραν ότι οι ξένοι αναζητούν νέους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Πρόσθεσε ότι «φέτος έχουμε αναβαθμίσει τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, με πάρα πολλές εκδηλώσεις, ανοικτό πρόγραμμα για όλους τους επισκέπτες, πολλά εργαστήρια, παραδοσιακά φαγητά, γεύσεις και δημιουργίες της κάθε περιοχής.  Αναμένουμε να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον, τόσο από ντόπιους, όσο και από ξένους», είπε και υπενθύμισε ότι πέρσι λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19, δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.   

Ο κ. Περδίος, διευκρίνισε επίσης ότι «πέρσι ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη δαπάνη το Υφυπουργείο Τουρισμού, διότι το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο θα επωφελούνταν οι κοινότητες από το θεσμό. Η φιλοσοφία του θεσμού είναι να υπάρχει συνεργασία του Υφυπουργείου με τις απομακρυσμένες κοινότητες και δήμους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο θεσμό».

Εξήγησε επίσης ότι η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοικτή προς όλες τις απομακρυσμένες κοινότητες, αρκεί να είναι διατεθειμένες να εφαρμόσουν τα μέτρα του Υφυπουργείου.

Ανέβασαν τις πληρότητες τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά

Στο μεταξύ οι δύο δήμοι και οι πέντε κοινότητες που συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών, άρχισαν τις προετοιμασίες τους εδώ και ένα μήνα και το Σάββατο θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, δήλωσε στη StockWatch ότι «ήδη άρχισαν να έρχονται οι πρώτες κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, γι’ αυτό ευελπιστούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα αυξηθούν περαιτέρω, διότι έχει γίνει μεγάλη διαφήμιση και από τους ξενοδόχους μας αλλά και από το Υφυπουργείο Τουρισμού».

Σημείωσε ότι «οι προετοιμασίες ξεκίνησαν εδώ και ένα μήνα και το Σάββατο θα γίνει η έναρξη με την άφιξη του Άη Βασίλη. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα περιλαμβάνει πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, εντυπωσιακό στολισμό, ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, ξεναγήσεις σε μουσεία, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας και άλλα.

Ο θεσμός των Χριστουγεννιάτικων Χωριών ανέβασε τις πληρότητες των ξενοδοχείων στην κοινότητα Αγρού, ανέφερε ο κοινοτάρχης Αντώνης Τσολάκης, εκφράζοντας ικανοποίηση διότι η κοινότητα Αγρού συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο θεσμό.

Μιλώντας στη StockWatch, ο κ. Τσολάκης είπε ότι «έχει δύο μήνες που δουλεύουμε πυρετωδώς για να ετοιμάσουμε το πρόγραμμα μας και να είναι όλα έτοιμα το Σάββατο που θα γίνει η έναρξη».

Σημείωσε ότι «θα έχουμε σχεδόν δύο μήνες γεμάτους ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ψυχαγωγία κάθε ημέρα και διαφορετικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, τόμπολα, μουσικό πρόγραμμα και άλλες πολλές».

Φέτος θα συμμετέχουν οι δήμοι Δερύνειας και Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες Φικάρδου, Αγρός, Κυπερούντα, Καλοπαναγιώτης και Καλαβασός.

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα λειτουργήσουν από τις 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023. Πέρσι λειτούργησαν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Της Ηρώς Ευθυμίου