You are here

Χάλκινο Κύπρου σε αριθμό παραλιακών ξενοδοχείων

12/07/2018 15:02

Στην 3η θέση κατατάσσεται η Κύπρος ανάμεσα στα νησιά της Μεσογείου σε ό,τι αφορά τον αριθμό παραλιακών ξενοδοχείων, πίσω από τη Σικελία και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, η Σικελία έχει περισσότερα ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία από οποιοδήποτε άλλο νησί της Μεσογείου. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 735 ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Η περιοχή με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία είναι η Μεσσίνα με 298 ξενοδοχεία, ακολουθεί δεύτερη η Ραγκούσα με 100, το Παλέρμο με 79 ξενοδοχεία και οι Συρακούσες με 78.

Η Κρήτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 677 ξενοδοχεία και καταλύματα μπροστά σε παραλία. Το 22,5% όλων των παραλιακών ξενοδοχείων της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη. Όλοι οι νομοί έχουν περισσότερα από 100 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία: 229 ο Νομός Χανίων, 166 ο Νομός Ηρακλείου, 150 ο Νομός Ρεθύμνου και 132 ο Νομός Λασιθίου.

Η Κύπρος κερδίζει την τρίτη θέση με 309 ξενοδοχεία, μόλις 8 περισσότερα από τη Μαγιόρκα που έρχεται τέταρτη με 301 ξενοδοχεία, το 70% των 431 παραλιακών ξενοδοχείων που διαθέτουν συνολικά οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Στην πέμπτη θέση με 285 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία βρίσκεται η Σαρδηνία, το δεύτερο ιταλικό νησί στη λίστα.

Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται δύο ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα και η Ρόδος με 255 και 227 ξενοδοχεία αντίστοιχα. Στην 8η θέση βρίσκεται και το πρώτο γαλλικό νησί, η Κορσική, με 126 ξενοδοχεία.

Η δεκάδα συμπληρώνεται με άλλα δύο ελληνικά νησιά, τη Νάξο με 125 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία και τη Ζάκυνθο με 102. Η Νάξος έχει τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, όπου έχουν χτιστεί συνολικά 453 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας, με τη Σαντορίνη για μία μόλις θέση να μην καταφέρνει να βρεθεί και αυτή στη δεκάδα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν δύο εκπροσώπους στη δεκάδα και συνολικά 487 ξενοδοχεία.
 
Η κατηγορία «Παραλιακά Ξενοδοχεία» είναι μία από τις 77 κατηγορίες στις οποίες η Travelmyth κατατάσσει τα ξενοδοχεία. Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτίριο. Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα sites κρατήσεων.