You are here

Στην κορυφή του οινοτουρισμού η Κύπρος

06/12/2022 12:40

Στην 20η θέση της Ευρώπης και στην 36η θέση παγκοσμίως βρέθηκε η Κύπρος για τον οινοτουρισμό της με το «Kthma Keo» Cabernet Sauvignon, από την Λευκάδα της Λεμεσού.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Compare the Market, η Κύπρος βρίσκεται στους κορυφαίους ανάμεσα σε 114 διαθέσιμες ποικιλίες σταφυλιών.

Η έρευνα, εξέτασε τον αριθμό ποικιλιών σταφυλιών, την έκταση των αμπελώνων, την κατανάλωση του κρασιού, την παραγωγή οίνου, τη βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί, την τιμή του και την παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού.

Ο αριθμός ποικιλιών σταφυλιών που σημειώνεται για το «Kthma Keo» είναι 114, με 7826 εκτάρια αμπελώνων και 148 χιλ. εκατόλιτρα στην κατανάλωση κρασιού.

Το δημοφιλέστερο κρασί του κτήματος ήταν το Cabernet Sauvignon, το οποίο πωλείται στην τιμή των €10,45 και πήρε βαθμολογία 90/100.

Το ακριβότερο κρασί που εντοπίστηκε στην Γαλλία και σημείωσε βαθμολογία 96/100, έχει τιμή €694 και είναι το Chateau Mouton Rothschild.

Στην δεκάδα για την Ευρώπη, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στην 9η θέση. Πρωτιά πήρε η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γερμανία.

Στην παγκόσμια κατάταξη, την πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Αυστραλία.

Μ.Κ.