You are here

Στοχεύει στον αθλητικό τουρισμό η Λάρνακα

01/02/2023 17:57

Στην απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας εκτιμάται πως θα συμβάλουν οι αθλητικοί αγώνες  που προγραμματίζονται στην πόλη και επαρχία Λάρνακας το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της πόλης.

Οι αθλητικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, μετά την πρόσφατη επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο όπου συμμετείχαν 700 περίπου αθλητές 8-21 ετών εκ των οποίων οι 300 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού, ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του δήμου Λάρνακας ετοιμάζεται να υποδεχτεί και άλλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το Open International SAMBO Tournament στις 22-24 Φεβρουαρίου, που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο με τη συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών από περίπου 15 χώρες, ενώ θα ακολουθήσει και προπονητικό camp.

Για πρώτη φορά, επίσης διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορού στις 21-23 Απριλίου όπου θα παραστούν πέραν των 200 αθλητών από το εξωτερικό.

Στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον θα φιλοξενηθεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις του Καράτε, από τις 3 μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το 50οΠανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε για τις ηλικίες U16, U18, U21 και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν1136 αθλητές από 48 χώρες. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε.

Στο άθλημα της ποδηλασίας, αθλήτριες και ομάδες αθλητριών από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται στην ορεινή Λάρνακας από τις 4 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου για να διαγωνιστούν στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες AphroditeWomenCyclingRaces.

Η διαδρομή καλύπτει τα χωριά Τόχνη, Σκαρίνου, Κόρνο, Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Ορά, Κάτω Δρυ, Βάβλα και Αγίους Βαβατσινιάς. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην κατηγορία 1.2. και διοργανωτής είναι η Activate Cyprus.

Άλλος ένας ποδηλατικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην ορεινή Λάρνακας και συγκεκριμένα στα Λεύκαρα το διήμερο 8-9 Απριλίου.

Το Lefkara Country Run &  Vertical   Challenge περιλαμβάνει αγώνα Vertical Challenge 4 χιλιόμετρων καθώς και αγώνες Cross Country σε αγροτική διαδρομή, εντός του γραφικού χωριού των Λευκάρων και με θέα τον φράχτη του Διποτάμου.

Δεδομένου ότι αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024 το Breakdance θα είναι ολυμπιακό άθλημα, οι διεθνείς αγώνες Non Stop Battles International περιλαμβάνονται πλέον στις αθλητικές διοργανώσεις.

Η υπό αναφορά εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στο Metropolis Mall αντίστοιχα και θα συμμετάσχουν πέραν των 100 διαγωνιζομένων από 20 και πλέον χώρες μεταξύ των οποίων και ονόματα του χώρου με παγκόσμιες διακρίσεις. 

Το γνωστό τουρνουά γυναικείων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου γυναικών Cyprus Women’s Cup’, επανέρχεται μετά από μια παύση δύο ετών λόγω πανδημίας, και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Σ’ αυτό θα αγωνιστούν οι εθνικές ομάδες της Κροατίας, Φινλανδίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΑΕΚ Αρένα και στο ΓΣΖ.

Το διεθνές αυτό τουρνουά που πραγματοποιείται από το 2008 θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις γυναικείου ποδοσφαίρου. 

Οι αγώνες αντισφαίρισης Tennis Europe U16 θα λάβουν χώρα από τις 25 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας.

Εντάσσονται στην κατηγορία 3 και σ’ αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 100 αθλητών από περίπου 20 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας προγραμματίζει εντός του 2023 να διοργανώσει τουλάχιστον 6 ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά.

Σκοπευτές από 50 περίπου χώρες που θα ξεπεράσουν τους 500 αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής ISSF ΣΚΗΤ-ΤΡΑΠ από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου.

Οι αγώνες, που διοργανώνονται από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου σε συνεργασία με τη Σκοπευτική Οργάνωση Λάρνακας, αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον καθότι οι αθλητές θα επιθυμούν να πάρουν πρόκριση για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Λάρνακας, οι οποίες αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, είναι ψηλού επιπέδου και συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες παγκοσμίως.

Μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις της Λάρνακας είναι και ο Radisson Blu Larnaka  International Marathon που για το τρέχον έτος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί για 6η χρονιά στις 19 Νοεμβρίου 2023.