You are here

Αξιολογούν κατάσταση πανδημίας στο προεδρικό

17/10/2020 09:32

Σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προβεί σε αξιολόγηση της «κρίσιμης κατάστασης» - όπως την περιέγραψε χθες ο Υπουργός Υγείας- σε ότι αφορά τον κορωνοϊό καθώς «είμαστε σε πολύ οριακό σημείο», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.
 
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 1030 σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο και αναμένεται ότι θα αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα προς διαχείριση της κατάστασης και αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 κατέρριπτε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα τον τριψήφιο αριθμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα και 51 την Τετάρτη για να εκτοξευθούν την Πέμπτη στα 104 ενώ χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν  94 νέα περιστατικά.
Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε χθες, μετά από σύσκεψη με συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις και άλλους φορείς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τα μέτρα στους εργασιακούς χώρους, ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες, και θορυβήθηκε, θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης και αν χρειάζεται θα παρθούν επιπλέον μέτρα, καθώς τα πράγματα είναι ήδη οριακά. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown.
 
Ήδη λήφθηκε απόφαση και έγινε στη συνέχεια έκδοση σχετικού διατάγματος για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου βρίσκονται πέραν του ενός πρόσωπα και δραματικές εκκλήσεις από τον Υπουργό Υγείας για να ακολουθήσει έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και οι δημόσιες προειδοποιήσεις των ειδικών.