You are here

Κ. Γουλιάμος: «Ξεχαρβαλώθηκε η ζωή» όλων μας

26/04/2021 06:25

Η μετά εποχή κρίση απαιτεί ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες προηγουμένως θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τη μέγγενη του νεοφιλελευθερισμού, της μικροπολιτικής και του πελατειακού κράτους, δηλώνει ο Δρ Κώστας Γουλιάμος.

Ο κ. Γουλιάμος, σε συνέντευξη του στη StockWatch, εκφράζει φόβο ότι μέσα από την επιστροφή προς την κανονικότητα μπορεί να επιβεβαιωθεί η σκέψη του Shakespeare ότι «ξεχαρβαλώθηκε η ζωή». 

Παράλληλα, καυτηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου τονίζοντας ότι η εμμονή στην παράλογη πολιτική του νεοφιλελεύθερου φονταμενταλισμού εξάρθρωσε το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου και προτείνει τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πολιτικής που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που έφερε η μακρόχρονη κεφαλαιοκρατική και πανδημική κρίση.

Στη συνέντευξη του στη StockWatch, υπεραμύνεται των πολιτών και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης μπλέχτηκε στη γραφειοκρατική διάσταση της καινοτομίας.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κώστας Γουλιάμος, σχολιάζει επίσης και τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία των νέων.

Αναφέρεται στα αποτελέσματα δύο ερευνών οι οποίες καταδεικνύουν ότι πάνω από 60% των παιδιών ανησυχούν ενώ οι νέοι μεταξύ 18-24 και οι μαθητές, έχουν επηρεαστεί πολύ περισσότερο από το άγχος και την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Όσον αφορά τα κυπριακά εκπαιδευτικά ιδρύματα εξέφρασε την άποψη ότι ο κόσμος της Κύπρου πλέον γνωρίζει και αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα των κυπριακών πανεπιστημίων τα οποία ανταποκρίθηκαν με αίσθημα ευθύνης σε ζοφερούς καιρούς γι’ αυτό και τα εμπιστεύεται πλήρως.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο στη στήλη «Συνεντεύξεις».

Της Ηρώς Ευθυμίου