You are here

3.000 παράπονα ενώπιον Επιτρόπου Διοικήσεως

14/11/2007 11:49
Σε ψηλά επίπεδα διατηρείται ο αριθμός παραπόνων που υποβλήθηκαν στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως για το 2007. Σύμφωνα με την Επίτροπο Διοικήσεως, Ηλιάνα Νικολάου, που μίλησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στο πλαίσιο συζήτησης των προϋπολογισμών του Γραφείου της, ο αριθμός των παραπόνων στο τέλος του 2007 αναμένεται να φθάσει τις 3.000 και θα είναι κάπως αυξημένος σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Αυξημένος κατά 5,38% θα είναι και ο προϋπολογισμός του Γραφείου της για το 2008, φθάνοντας στα £911.227 σε σχέση με £864.719 το 2007. Όπως εξήγησε η κ. Νικολάου, σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού, ποσοστό 20,17%, αφορά την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και εξόδων συντήρησης του Γραφείου της. «Τούτο οφείλεται και στο γεγονός της μεταστέγασης του Γραφείου σε νέο μεγαλύτερο κτίριο, ως αποτέλεσμα στεγαστικών αναγκών που δημιούργησε η πρόσληψη νέων εκτάκτων λειτουργών στην υπηρεσία μας», υπογράμμισε.

Η κ. Νικολάου έθεσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής το αίτημά της για αναδιάρθρωση του Γραφείου της. «Είναι απαραίτητη μια νέα δομή του Γραφείου, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του με την απαιτούμενη επάρκεια. Θέλουμε ορθολογιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν έχω κανένα διοικητικό προσωπικό και ανώτερο προσωπικό», είπε.

Αύριο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Νικολάου, θα παραδώσει την Ετήσια Έκθεση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρόεδρο της Βουλής.

Του Σωκράτη Ιωακείμ