You are here

Το αδιαχώρητο στους εκδρομικούς χώρους

16/08/2022 06:23

Κορυφώθηκε χθες το μεσημέρι η πληρότητα των εκδρομικών χώρων Τροόδους, Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, που αφορά στην κατάσταση των χώρων στις δασικές περιοχές, η ώρα 13:00 το μεσημέρι του Δεκαπενταυγούστου.

Στην ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών σημειώνει ότι, λόγω της ομαδικής εξόδου προς τις Δασικές Περιοχές, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου, πολλοί εκδρομικοί χώροι κατέστησαν υπερπλήρεις, ενώ σε άλλους παρατηρείται μεγάλο ποσοστό πληρότητας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι υπερπλήρεις είναι οι χώροι Πλατανιών, Πασιά Λειβάδι, Μέσα Ποταμού, Τροοδίτισσας, Αγίας Παρασκευής και Κάμπου του Λιβαδιού στα όρια της Δασικής Περιφέρειας Τροόδους, όπως επίσης οι χώροι Μαυραλής, Σμιγιές, Πυκνής και Τίμης στα όρια της Δασικής Περιφέρειας Πάφου, καθώς και οι χώροι Μάντρα του Καμπιού, Άγιοι Ανάργυροι και Άγιος Νίκανδρος στα όρια της Δασικής Περιφέρειας Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Άλλωστε, προστίθεται ότι η πληρότητα των υπόλοιπων εκδρομικών χώρων της Δασικής Περιφέρειας Τροόδους στις 13:00 ήταν στο Καμπί του Καλογήρου 70%, στον Φράκτη Ξυλιάτου 60%, στη Ξεραρκάκα 60%, στο Αρμυρολίβαδο 50%, στον Μάραθο 50%, στον Κακομάλλη 40%, στον Φράκτη Προδρόμου 30% και στον Καπουρά 20%.

Η πληρότητα των εκδρομικών χώρων της Δασικής Περιφέρειας Πάφου, στις 13:00 ήταν στον Σταυρό Ψώκας 70%, στον Μονασιήλακα 60%, στην Κομιτιτζή 30%, στην Αγιά 30%, στην Ξυσταρούδα 30%, στον Άγιο Μερκούριο 30%, στο Ραντί 20%, στο Λειβάδι 20%, στο Πέρα Βάσας 10% και στον Καλονόματη 10%.

Η πληρότητα των υπόλοιπων εκδρομικών χώρων της Δασικής Περιφέρειας Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, την ίδια ώρα ήταν στα Κιόνια 85%, στον Κόρνο 80%, στην Ορόκλινη 80%, στον Δελίκηπο 75%, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ριζοελιάς 30% και στον Άγιο Αντώνιο 20%.

Μικρός αριθμός ατόμων, όπως καταλήγει η ανακοίνωση, έχουν επισκεφθεί τα Πάρκα Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας, Αθαλάσσας και στο Δασάκι Άχνας.