You are here

ΑΚΕΛ: Δεν απαντά ο ΠτΔ στον διεθνή διασυρμό

19/08/2019 14:15

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν απαντά στον διεθνή διασυρμό, δήλωσε σήμερα το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου.

Σύμφωνα με τα τραπεζικά αρχεία (της Ukio Bankas), αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, η νομική εταιρεία (δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης) εκτελούσε πολύπλοκες συμφωνίες που μετάφεραν ρωσικό χρήμα από και σε εταιρείες – βιτρίνες που είχαν δημιουργηθεί ή συνδέονταν με την εταιρεία».

«Αυτή είναι η αναφορά του διεθνούς οργανισμού OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά), για την οποία καλείται εδώ και πέντε μέρες να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αναστασιάδης και το δικηγορικό του γραφείο. Χωρίς αποτέλεσμα», τόνισε η κ. Μαύρου.

Αντίθετα, πρόσθεσε, «όταν δεν τους βγήκε η επιχείρηση παρασιώπησης των καταγγελιών και αφού προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά χωρίς αποτέλεσμα, οι κυβερνώντες το γύρισαν στον αντιΑΚΕΛισµό. Το δε δικηγορικό γραφείο Νίκου Χρ. Αναστασιάδη, µε µία ανακοίνωση-µνηµείο επιβολής, απειλά τα έντυπα που αναδημοσίευσαν τις καταγγελίες!».

«Έχει καταντήσει τουλάχιστον γραφικό όποτε ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται σε δύσκολή θέση, να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να αναμασά τα περί δήθεν ευθυνών της διακυβέρνησης Χριστόφια, για τους «ξένους που μας ζηλεύουν» και για τα κακά ΜΜΕ που τολμούν να «εκθέτουν» την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Η δημοσίευση πληροφοριών από την ιστοσελίδα του διεθνούς παρατηρητηρίου του Organized Crime and Corruption Reporting Network σε βάρος του πρώην δικηγορικού γραφείου του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη, εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση προεδρικού και ΑΚΕΛ.