You are here

ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις πινακίδες

08/10/2002 13:13
Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ τοποθετήθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου για το πολύκροτο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη Bουλή των Αντιπροσώπων.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων συνήλθε το πρωί και εξέτασε μεταξύ άλλων το εν λόγω νομοσχέδιο στην παρουσία τεχνοκρατών του υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αλλά και με την κατάθεση κάποιων τροποποιήσεων οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ τάχθηκαν κατ’ αρχήν υπέρ της ψήφισης του κυβερνητικού νομοσχεδίου, το οποίο σε γενικές γραμμές θεωρεί την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων παραπλεύρως οδικών αρτηριών ως σοβαρό πρόβλημα για την οδική ασφάλεια. Οι τεχνοκράτες του υπουργείου Συγκοινωνιών υποστήριξαν για άλλη μια φορά ότι οι διαφημιστικές πινακίδες που πλαισιώνουν κεντρικούς δρόμους αποσπούν την προσοχή των οδηγών και αποτελούν πολλές φορές βασική αιτία τροχαίων δυστυχημάτων.

Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν καθώς, όπως εξήγησαν, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα συνέλθει εντός των ημερών για να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, Νίκος Πιττοκοπίτης, δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο εάν και εφόσον με την ψήφιση του νομοσχεδίου θεωρηθεί ότι οι διαφημιστικές πινακίδες παραπλεύρως των οδικών αρτηριών είναι παράνομες, τότε το Δημοκρατικό Κόμμα θα αποσύρει τις αφίσες του προέδρου του Τάσου Παπαδόπουλου.