You are here

ΑΚΕΛ: Έρευνα μέχρι τέλους

23/08/2005 13:09
Την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στην πτώση του μοιραίου αεροπλάνου αξιώνει το ΑΚΕΛ, το οποίο σημειώνει ότι οι έρευνες θα πρέπει να διεξαχθούν από τις αρμόδιες αρχές με υπευθυνότητα και διάθεση να λάμψει όλη η αλήθεια.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχολίασε και τις επικρίσεις που ακούγονται από κάποιους στην Ελλάδα και στην Κύπρο όπως είπε, σε σχέση με τις πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, Χάρη Θράσου, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι ανέντιμη, καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Σχολίασε ακόμη και τη δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι αν ήταν ο ίδιος στη θέση του κ. Θράσου, ενδεχομένως να παραιτείτο. Ο κ. Κυπριανού είπε, επ’ αυτού, ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ήταν απανωτές οι εκθέσεις της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας για τις ευθύνες που υπήρχαν στο Τμήμα της Κυπριακής Πολιτικής Αεροπορίας μέχρι το 2002.

«Δεν είδαμε όμως τότε τον κ. Νεοφύτου να επιδεικνύει την πολιτική ευαισθησία που σήμερα ζητά από άλλους και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο οι εκθέσεις της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας για αδυναμίες που επισημαίνονται, έχουν σταματήσει το 2002, ο κ. Κυπριανού είπε ότι παρόμοιες εκθέσεις υπάρχουν και μέχρι σήμερα. Θα πρέπει όμως να αναμένομαι τα τελικά πορίσματα των ερευνών για να είμαστε σε θέση να επιρρίπτουμε χωρίς υποθέσεις τις οποιεσδήποτε ευθύνες», είπε.

Ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να απαντήσει και στην καθολική απαίτηση της κοινής γνώμης για καθήλωση του στόλου της Helios, απαντώντας ότι και ο ίδιος τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο, εξήγησε όμως ότι η νομοθεσία δεν παρέχει αυτό το δικαίωμα στον αρμόδιο υπουργό, για αυτό και δεν το είχε πράξει. Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια και επιτεύχθηκε να ελεγχθεί τεχνικά πριν το τέλος Αυγούστου, όλος ο στόλος της Helios Airways.

Του Λεύκου Χρίστου