You are here

Ανακοινώθηκε κοινωνικοπολιτική πλατφόρμα

25/01/2021 13:27

Ανακοινώθηκε σήμερα η δημιουργία της κοινωνικο-πολιτικής πλατφόρμας «Πορεία Αλλαγής».  Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πλατφόρμα «συγκροτείται για να ενώσει δυνάμεις ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών που υποφέρουν από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, το  διαβρωμένο Κράτος δικαίου και την αναξιοκρατία, αποτέλεσμα των οποίων είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας και συνακόλουθα η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Ανδρέας Παράσχος, η πρωτοβουλία για δημιουργία της πλατφόρμας αναλαμβάνεται με στόχο τον αγώνα ανασυγκρότησης του τόπου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, κοινοβουλευτική παρουσία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. «Στην πλατφόρμα «Πορεία Αλλαγής» προσδοκούμε ότι θα προσχωρήσουν πολίτες, ομάδες, κινήσεις και σχηματισμοί, που θα μπορούν να διατηρήσουν τη φωνή και την αυτοτέλεια τους, αλλά θα αγωνιστούν μαζί για κάθαρση, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια», προστίθεται.

«Μετά από σοβαρούς προβληματισμούς και πολλές συζητήσεις,  αποφασίστηκε όπως συνεργαστούμε με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, για πολλούς λόγους τους οποίους θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε, για όσους ενδιαφερθούν», αναφέρει η ανακοίνωση. Σημειώνεται τέλος ότι σύντομα θα ανακοινώσουν περαιτέρω πολιτική δράση ενόψει των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου.