You are here

Απάντηση στην ΕΥΡΙΚ δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ

01/06/2020 21:16

Για «προσωπικές και αήθεις επιθέσεις» σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ Ανδρέα Φράγκου, κάνει λόγο το Δ.Σ του ΡΙΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση σημερινής επιστολής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΥΡΙΚ.
 
Το Δ.Σ του ΡΙΚ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ότι οι "επιθέσεις των όσων υπογράφουν" την επιστολή της ΕΥΡΙΚ σε βάρος του κ. Φράγκου «είναι το λιγότερο έξω από οποιαδήποτε καλώς νοούμενη συνδικαλιστική κριτική και δράση. Είναι και σαφέστατα έξω και από το υψηλού επιπέδου ήθος που και η ίδια η ΣΕΚ και οι συνδικαλιστές της, μας έχουν συνηθίσει όταν τοποθετούνται».
 
Αναφέρει, επίσης, ότι τα εν λόγω άτομα, χρησιμοποιώντας το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου «ως αφορμή, χωρίς, όπως και γραπτώς δήλωσε και ο ίδιος και παραδέχεται και η ΕΥΡΙΚ, ούτε είναι μέλος της, ούτε τους εξουσιοδότησε ποτέ να κάνουν χρήση του ονόματός του, ούτε έχει παράπονο, ούτε και υιοθετεί το περιεχόμενο των επιστολών της, προσπαθούν να πλήξουν προσωπικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ».
 
«Το Δ.Σ. περιβάλει με εμπιστοσύνη το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και είναι γι’ αυτούς που θα συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο με την εισαγωγή σύγχρονου Οργανογράμματος, εξασφαλίζοντας την προοπτική ανέλιξης σε όλους τους εργαζομένους που επιτελούν με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό το έργο του Λειτουργού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Την ουσιαστική έναρξη για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κτιρίου, στο οποίο να αισθάνονται ασφαλείς και να εργάζονται και να είναι και παραγωγικοί οι άνθρωποι του ΡΙΚ. Την επίλυση του από τριακονταετίας θέματος των Περιθωριακών Ωφελημάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Αναφέρεται, επίσης, ότι «τέτοιου είδους ανακοινώσεις και οποιουδήποτε παρόμοιου περιεχομένου ακολουθήσουν, ουδόλως μας αποπροσανατολίζουν από το στόχο μας. Ο φορολογούμενος πολίτης απαιτεί μια σύγχρονη και ποιοτική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Γι’ αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Όλοι θα κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα».

Το Δ.Σ., καταλήγει στην ανακοίνωσή του, « στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένο να οδηγήσει το ΡΙΚ στη νέα εποχή, εξουδετερώνοντας παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος οι οποίες κράτησαν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την πλειονότητα των υπαλλήλων της σε κατάσταση για την οποία ουδείς αισθάνεται περηφάνια».

Ζητά απολογία η ΕΥΡΙΚ

Ανακοίνωση η οποία απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Δ. Συμβουλίου του ΡΙΚ, Αντρέα Φράγκο, εξέδωσε η συντεχνία υπαλλήλων ΕΥΡΙΚ με θέμα επιστολή συναδέλφου τους με την οποία δηλώνει ότι δεν έχει παράπονο από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Φράγκου σε ΜΚΔ εναντίον του για ρεπορτάζ του από τις Πλάτρες. Όπως αναφέρει η ΕΥΡΙΚ, η επιστολή «δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη δημόσιας απολογίας για τις δημόσιες δηλώσεις σας μέσω του λογαριασμού σας στο Τwitter, για τα γεγονότα των Πλατρών», αναφέρει η ΕΥΡΙΚ, απευθυνόμενη στον κ. Φράγκο.

Προσθέτει πως «είναι ανήθικο να οχυρώνεστε πίσω από το φόβο ενός εργαζόμενου του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε μερικές βδομάδες και πάνω από το κεφάλι του επικρέμαται η δαμόκλειος σπάθη της μη ανανέωσης του συμβολαίου του». Διερωτάται, τέλος, «γιατί σπεύσατε να δικάσετε, να καταδικάσετε» τον οποιοδήποτε πριν τη διεξαγωγή έρευνας.