You are here

Απέσπασαν €67 χιλ. με διαδικτυακή απάτη

25/11/2022 13:32

Νέα καταγγελία για απάτη και απόσπαση πέραν των 67 χιλιάδων ευρώ με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Δύναμης, η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες, στο ΤΑΕ Λευκωσίας, από 73χρονο, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2022 εξαπατήθηκε μέσω διαδικτύου και του αποσπάστηκε το εν λόγω χρηματικό ποσό.

Αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον παραπονούμενο, τον περασμένο Ιούνιο, επικοινώνησε μαζί του, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής επικοινωνίας, άγνωστο του πρόσωπο, το οποίο αφού του συστήθηκε ως υπάλληλος επενδυτικής εταιρείας, τον ενημέρωσε για διάφορα επενδυτικά σχέδια, με μηδενικό ρίσκο.

Προστίθεται ότι αφού ο 73χρονος πείστηκε και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση, επικοινώνησε μαζί του δεύτερη φερόμενη υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας. Σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, η υπάλληλος τον καθοδήγησε ώστε να δημιουργήσει λογαριασμό σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να επενδύσει σε αυτή, χρηματικό ποσό ύψους €67,750, για αγορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ο παραπονούμενος ζήτησε από τα πιο πάνω πρόσωπα, να παραλάβει τα κέρδη, από την εν λόγω επένδυση, του ζητήθηκε να καταβάλει επιπλέον χρήματα, δήθεν για σκοπούς αποπληρωμής φόρων. Τότε ο 73χρονος υποψιάστηκε ότι πιθανό να επρόκειτο για απάτη και αφού ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει οποιοδήποτε περαιτέρω ποσό, ζήτησε όπως του επιστραφεί το αρχικό του κεφάλαιο. Ωστόσο, έκτοτε τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε, δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις του.

Το Κλιμάκιο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.