You are here

Από το Hollywood στα Λύμπια οι παραγωγοί ταινιών

23/10/2021 06:01

Στα Λύμπια οδήγησε εταιρείες του Hollywood, το ενδιαφέρον για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αναζήτησης κατάλληλων χώρων επέλεξαν συγκεκριμένη αίθουσα η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή στην κοινότητα Λυμπιών.

Ο αρχικός σχεδιασμός του έργου αφορούσε αίθουσα δεξιώσεων όπως ανέφερε στη StockWatch, ο εκ των ιδιοκτητών Τάσος Αναστασίου, σημειώνοντας πως όταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας του Hollywood επισκέφθηκαν την περιοχή ενθουσιάστηκαν για το φυσικό περιβάλλον και ήρθαν σε προκαταρτική συμφωνία, για δημιουργία αίθουσας κατάλληλης για κινηματογραφικά γυρίσματα και παραγωγή ταινιών (film studio).

Το κόστος του έργου το οποίο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου, θα ανέλθει στα €30 εκ., επεσήμανε.

Ο κ. Αναστασίου εξέφρασε παράλληλα, δυσαρέσκεια για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ενδιαφερόμενοι στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες άδειες.

Σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη περιοχή ήταν σκουπιδότοπος και την μετατρέψαμε σε ένα στολίδι, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες μας ταλαιπώρησαν πάρα πολύ. Ήδη χάθηκε ένας χρόνος αναμονής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «πρόκειται για γεωργική γη έκτασης 60.000 τ.μ. κάτι που ενθουσίασε τους επιχειρηματίες από το Hollywood, οι οποίοι έκριναν το φυσικό περιβάλλον κατάλληλο για ταινίες western».

Το όλο έργο είπε θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην κοινότητα, ενώ θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας. Διευκρίνισε ότι η εταιρεία παραγωγής ταινιών  τους ενημέρωσε ότι θα χρησιμοποιεί την αίθουσα σε τακτά χρονικά διαστήματα (5 έως 10) το χρόνο και ότι θα έρχονται κάθε φορά γύρω στα 300 άτομα για τις ανάγκες των ταινιών, ενώ θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τον υπόλοιπο εξοπλισμό.     

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, η αίτηση των επενδυτών η οποία αφορά χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής, για οικοδομή που περιλαμβάνει αίθουσα δεξιώσεων και χώρο κινηματογραφικών γυρισμάτων και παραγωγής ταινιών (film studio), στην κοινότητα Λυμπιών, στην επαρχία Λευκωσίας, θα εξεταστεί στις 5 Νοεμβρίου.

Της Ηρώς Ευθυμίου