You are here

Αστυνομία: 31 καταγγελίες για παραβίαση μέτρων COVID

13/01/2022 08:02

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.072 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 20 καταγγελίες πολιτών και 11 υπευθύνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 513 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 7 καταγγελίες πολιτών και 5 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 216 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 583 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 132 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε μια καταγγελία υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 286 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 192 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 150 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες σε υποστατικά, στη Λευκωσία, τα τέσσερα υποστατικά, ένα εστιατόριο, δύο καφέ και ένα ταχυφαγείο, από έλεγχο διαφάνηκε ότι επέτρεψαν σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass και εκδόθηκε στο κάθε υποστατικό εξώδικο €500, και το πέμπτο υποστατικό αφορούσε Πρακτορείο Στοιχημάτων, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα και εκδόθηκε εξώδικο €500.

Στη Λεμεσό, το ένα υποστατικό αφορούσε ταχυφαγείο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι υπάλληλοι δούλευαν χωρίς έγκυρο safepass και εκδόθηκε εξώδικο €750, το δεύτερο αφορούσε ψητοπωλείο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι, επίσης, υπάλληλοι δούλευαν χωρίς έγκυρο safepass και εκδόθηκε εξώδικο €500, και το τρίτο υποστατικό αφορούσε υπεραγορά, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος του χώρου ήταν χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €500.

Στη Λάρνακα, το υποστατικό αφορούσε μια φρουταρία, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι υπάλληλος δούλευε χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €1.500.

Στην Πάφο, το υποστατικό αφορούσε υπεραγορά, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι δεν είχε αντισηπτικό σε εμφανές σημείο και εκδόθηκε εξώδικο €500.

Στην Αμμόχωστο, το υποστατικό αφορούσε υπεραγορά, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €8.000.