You are here

Αστυνομία: Αυξημένα μέτρα ενόψει τριημέρου

11/08/2022 11:05

Αυξημένα μέτρα, με σκοπό την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταυγούστου, θα λάβει και φέτος η Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα σχέδια δράσης, τα οποία θα περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας στις κύριες οδικές αρτηρίες για παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου, αλλά και για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων.

Μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων όπου χρειάζεται, αλλά και για τη διενέργεια συχνών ελέγχων, για την αποτροπή τροχαίων παραβάσεων που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση θα δίδεται σε παραβάσεις που αφορούν στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, στην υπερβολική ταχύτητα και στο επικίνδυνο προσπέρασμα, στην παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση.

Εξάλλου, η Αστυνομία θα λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο, για πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως είναι οι διαρρήξεις και κλοπές.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού (εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα), με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλος, η Αστυνομία επισημαίνει τη συνεχή παρουσία της μέσω της περιπολιακής κάλυψης κυρίως δασικών και αγροτικών περιοχών, καθώς και τη λήψη μέτρων όσων αφορά στους παρανομούντες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την Αστυνομία, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter), καθώς επίσης και από την ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicnews.com.