You are here

Αυξημένα επιδόματα για πολυτέκνους

23/11/2007 12:03
Από την 1η Ιανουαρίου του 2008 αυξάνονται σημαντικά τα επιδόματα των πολύτεκνων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών, στις πολύτεκνες οικογένειες που λαμβάνουν πρόσθετο επίδομα τέκνου από το κράτος, το ύψος της οικονομικής βοήθειας αυξάνεται από £2000 σε £3000.

Εξάλλου, μετά την έγκριση του πακέτου, τροποποιήθηκε και η νομοθεσία που αφορά την παραχώρηση επιδόματος τέκνου στις πενταμελείς οικογένειες. Συγκεκριμένα, για τις πενταμελείς οικογένειες, οι οποίες λάμβαναν από το Υπουργείο Οικονομικών για οποιαδήποτε χρονική περίοδο επίδομα τέκνου για τρία παιδιά, και των οποίων ο αριθμός των παιδιών για τα οποία καταβάλλεται επίδομα έχει μειωθεί, το επίδομα θα καταβάλλεται από την 1/11/2007 σε μηνιαία βάση.

Το ύψος του επιδόματος θα ισούται με το ύψος του ποσού που αναλογεί σε κάθε παιδί ως να ελάμβαναν επίδομα για τρία παιδιά.

Το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει ότι η πιο πάνω τροποποίηση δεν επηρεάζει το ύψος του επιδόματος που παραχωρείται σήμερα στις πενταμελείς οικογένειες που εξακολουθούν να έχουν τρία εξαρτώμενα παιδιά.

Σ.Ι.