You are here

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό από κατοίκους Ιδαλίου

28/01/2022 14:06

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο οι κάτοικοι της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, αφού ανεφάρμοστη παραμένει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση του εργοστασίου ασφάλτου από την περιοχή, ενώ τα προβλήματα υγείας και η οχληρία, όπως δηλώνουν, εντείνονται.

Στις 10:30 στο Προεδρικό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Γεωργίας και Εσωτερικών, του Προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Διευθυντών των Τμημάτων Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, με σκοπό την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης της απόφασης για μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου.

Την ίδια ώρα, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι βρίσκονταν σε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, εκφράζοντας, όπως δηλώνουν, την αγανάκτησή τους για τη διαιώνιση του προβλήματος, που επηρεάζει δραματικά την καθημερινότητα και την υγεία τους. Με σύνθημα για «αέρα καθαρό και όχι τοξικό», οι κάτοικοι δήλωσαν ότι κάθε μέρα που περνά, διακυβεύεται η υγεία όλων.

«Υπάρχουν παιδιά που χρειάζεται να παίρνουν κορτιζόνη για να πάνε σχολείο, καθώς η λειτουργία του εργοστασίου τις πρωινές ώρες επιδεινώνει το άσθμα τους, και τελικά η κορτιζόνη τους προκαλεί άλλα προβλήματα υγείας», είπε η Κρίστη Ζευκή, μία εκ των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, στο ΚΥΠΕ και συμπλήρωσε ότι λόγω της πνιγηρής ατμόσφαιρας «σήμερα το πρωί δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας».

Με τη διαιώνιση της παρουσίας του εργοστασίου ασφάλτου στην περιοχή, όπως εξήγησαν οι κάτοικοι, άτομα κάθε ηλικίας αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ανησυχούν ότι και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας οφείλονται στις επιπτώσεις της στην ποιότητα του αέρα.