You are here

Διευκρίνιση δικηγόρου ΚΑ για ΥΠΟΙΚ

21/10/2015 13:59
Διευκρινιστική δήλωση στο ΚΥΠΕ έκαμε το μεσημέρι ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος εκπροσωπεί, μαζί με άλλους, τους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή δήλωση νωρίτερα στο ΚΥΠΕ του Γενικού Εισαγγελέα ότι «το ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί (εναντίον του ΥΠΟΙΚ), ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοσή του».

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις οκτώ και σαρανταπέντε το πρωί, στην απουσία του ΥΠΟΙΚ.

«Μετά εμείς ενημερωθήκαμε ότι είχε υποβληθεί αναστολή ποινικής δίωξης από πλευράς Γενικής Εισαγγελίας και η δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας ζήτησε να επανέλθει ο φάκελος ενώπιον του δικαστή, να γνωστοποιήσει στον δικαστή την αναστολή της ποινικής δίωξης και εκ των πραγμάτων, λόγω της αναστολής, ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης», εξήγησε ο κ. Χριστοφίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης, «εμείς δεν μπορούσαμε να επιμένουμε στην εξ ακολούθηση ισχύος του εντάλματος σύλληψης αφού ο Γενικός Εισαγγελέας ανέστειλε την ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού».

Το ένταλμα , όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης στο ΚΥΠΕ, είχε εκδοθεί για σκοπούς μη εμφάνισης του ΥΠΟΙΚ στο δικαστήριο για την ποινική υπόθεση που εκκρεμούσε, μεταξύ άλλων, εναντίον του και αφορά την μην καταβολή εισφορών-μισθών των υπαλλήλων, μελών του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών.