You are here

Διορισμός τριών ποινικών ανακριτών για ελλείποντα πρόσωπα

09/05/2019 12:07

Τρεις ποινικούς ανακριτές διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας.

Ανακοίνωση της Αρχής αναφέρει πως αυτή έχει διορίσει ως ποινικούς ανακριτές το Μέλος της Αρχής, Άθω Κανναουρίδη, δικηγόρο, και τους επίσης δικηγόρους Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ανάκριση θα περιοριστεί στο πλαίσια που καθορίζει ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία της Αρχής και οι ποινικοί ανακριτές θα διεξάγουν τις σχετικές έρευνες υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αρχής.
 
"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 06 Μαίου 2019,  η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ανακοινώνει ότι, για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα, έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας, έχει διορίσει ως ποινικούς ανακριτές, το Μέλος της Αρχής, κ. Άθω Κανναουρίδη – Δικηγόρο, και τους, κα Χριστίνα Σκουλιά και κ. Λεωνίδα Χατζηπέτρου, επίσης Δικηγόρους", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ